ΚΑΡΙΜ-ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ: «Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική να σπάσει το ρεκόρ πόντων μου ο Λεμπρόν Τζέιμς»

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στην προοπτική να σπάσει κάποια στιγμή το ρεκόρ πόντων του απ’ τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς έχει βάλει πλώρη για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ.

Σήμερα, λίγο πριν την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, έχει 35.367 πόντους στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (38.387) και τον Καρλ Μαλόουν (36.928).

Η κορυφή δεν απέχει τόσο πολύ, όσο τουλάχιστον φαίνεται με μία πρώτη ματιά, αφού με βάση τους μέσους όρους του «βασιλιά», μπορεί ακόμα και την επόμενη αγωνιστική περιόδο να ανέβει και σ’ αυτόν το «θρόνο».

Θα περίμενε κανείς ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών και ιερό τοτέμ των Λος Άντζελες Λέικερς, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ, να μην… καλοβλέπει το ενδεχόμενο να σπάσει το ρεκόρ του. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τον ίδιο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι ενθουσιασμένος στην προοπτική να σπάσει το ρεκόρ του ο Λεμπρόν Τζέιμς, εξηγώντας πως θα πρόκειται για ένα ανθρώπινο επίτευγμα, που δίνει ένα μάθημα ζωής και ελπίδας πως τα πάντα είναι εφικτά, αρκεί βέβαια να προσπαθήσουμε γι’ αυτά.

«Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική να συμβεί αυτό και να το δω να γίνεται. Δεν βλέπω τα ρεκόρ ως προσωπικά επιτεύγματα, αλλά περισσότερο ως ανθρώπινα επιτεύγματα. Αν ένας άνθρωπος καταφέρει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Είναι μία πηγή ελπίδας και έμπνευσης» υποστήριξε ο Τζαμπάρ και κατέληξε: «Ο Ρότζερ Μπάνιστερ έσπασε το ρεκόρ των 4 λεπτών στο μίλι το 1954. Από τότε, τον χρόνο αυτό τον έχουν σπάσει 1.400 αθλητές και το νέο ρεκόρ είναι 17 δευτερόλεπτα πιο κάτω. Όλοι νικάμε όταν σπάει ένα ρεκόρ και αν ο ΛεΜπρόν σπάσει το δικό μου, θα είμαι εκεί και θα τον επευφημώ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News