Euroleague: Η «μετωπική» Ολυμπιακού με Αρμάνι και η απειλή του Λάρκιν

Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο και στο βάθος playoffs με την παρέα του Λάρκιν (;) ή την Μπάγερν στη ζεστασιά του ΣΕΦ.

Η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος είναι εκ των ων ουκ άνευ έτσι όπως έχει έρθει η χρονιά, αλλά ο Ολυμπιακός δικαιούται να κοιτάζει ψηλότερα.

Αν δει κανείς τη βαθμολογία της Euroleague, οι δύο ισπανικές, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ξεφύγει και θα τα βρουν μεταξύ τους για τη μοναξιά της κορυφής. Από πίσω η Αρμάνι Μιλάνο με 18 νίκες και στην 4η θέση ο Ολυμπιακός με 16. Και ξαφνικά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ώστε να μπει ένα μεγάλο Χ, σε ό,τι είχαμε δει.

Πώς θα είναι η βαθμολογία στο φινάλε της κανονικής περιόδου; Κανείς δε γνωρίζει, όχι ως προς την έκβαση αλλά στον τρόπο που αυτή θα καθοριστεί. Σενάριο για ποσοστό νικών ή για βαθμολογία με μηδενισμό των Ρώσων και διαγραφή των αποτελεσμάτων. Αν το δεύτερο επικρατήσει, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής, στη μία νίκη από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η βαθμολογία χωρίς τις ρωσικές

  1. Μπαρτσελόνα 18-4
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 16-5
  3. Αρμάνι Μιλάνο 16-6
  4. Ολυμπιακός 15-7
  5. Αναντολού Εφές 12-8
  6. Μπάγερν Μονάχου 12-10
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-10
  8. Μονακό 10-13
  9. Ερυθρός Αστέρας 9-12
  10. Φενέρμπαχτσε 9-13
  11. Άλμπα Βερολίνου 8-12
  12. Μπασκόνια 7-15
  13. Βιλερμπάν 7-15
  14. Ζάλγκιρις Κάουνας 6-16
  15. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 6-16

Ο Ολυμπιακός θέλει την 3η θέση για να… δει κατάματα το Final-4

Αν στην αρχή της σεζόν κάποιος έλεγε στον Ολυμπιακό, που είχε στόχο την επιστροφή μετά από τρία χρόνια στα playoffs, ότι θα κλειδώσει την 4η θέση, ο Μπαρτζώκας δεδομένα θα το αγόραζε χωρίς να τον ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Αντ’ αυτού και με τα δύο παιχνίδια λιγότερα, η Εφές μάλλον θα κακατήσει την 5η θέση, αφού η 4η απέχει τρεις νίκες και εδώ που ‘χουμε φτάσει, μάλλον δεν είναι και το ιδανικό σενάριο.

Καταλαβαίνει κανείς πως είναι εντελώς διαφορετικό να βρεθεί κάποιος με φόντο τις τρεις νίκες και το Final-4 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης των Λάρκιν, Μίσιτς και δε συμμαζεύεται και άλλο κόντρα στην εκπληκτική, αλλά με έλλειμμα προσωπικότητας, Μπάγερν του Τρινκιέρι.

Ο Ολυμπιακός, όταν και αν επισημοποιηθεί η βαθμολογία αυτή, θα βρεθεί μία νίκη πίσω από την Αρμάνι, με έξι αγωνιστικές να απομένουν και έχοντας κάβα τις δύο νίκες του σε Μιλάνο και ΣΕΦ. Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι Πειραιώτες υπερτερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τους Ιταλούς και θέλουν να τους δουν να κάνουν ένα… στραβοπάτημα παραπάνω από αυτούς, για να τους προσπεράσουν.

Παρακάτω τα εναπομείναντα παιχνίδια των δύο, με τον αστερίσκο σε αυτά κόντρα στους Ρώσους που δεν αναμένεται να γίνουν…

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και της Αρμάνι

Πρόγραμμα Ολυμπιακού

Πρόγραμμα Αρμάνι Μιλάνο

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης*

Ούνικς Καζάν*

Άλμπα Βερολίνου (εκτός)

Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός)

Ζαλγκίρις Κάουνας (εκτός)

Μπάγερν Μονάχου

Παναθηναϊκός

Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας*

Εφές Αναντολού (εκτός)

Μονακό (εκτός)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης*

Βιλερμπάν (εκτός)

Μονακό

Μπαρτσελόνα

Βιλερμπάν

Ούνικς Καζάν*

 

 

Η Αρμάνι Μιλάνο έχει πολύ δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες, σε Μαδρίτη, Τελ Αβίβ και Κωνστναντινούπολη με Εφές, ενώ θα υποδεχτεί Μπάγερν, Μονακό και Βιλερμπάν. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει εκτός έδρας τους δύο Γάλλους, αλλά και τις Άλμπα, Ζενίτ, ενώ στο ΣΕΦ θα υποδεχτεί Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα. Αναπόφευκτα οι δύο αναμετρήσεις που ακολουθούν με Άλμπα Βερολίνου και Ζαλγκίρις, θα φουσκώσουν τα πανιά των «ερυθρολεύκων» για να ψάξουν την υπέρβαση.

Αν στο τέλος δεν καταφέρει να προσπεράσει την Αρμάνι, τουλάχιστον θα γνωρίζει πως το πλεονέκτημα έδρας έχει εξασφαλιστεί και οι φετινές επιδόσεις του στο ΣΕΦ θα τον κάνουν να αισιοδοξεί για τη συνέχεια, ακόμα και αν στην άλλη πλευρά του παρκέ παραταχθεί η χρυσοποίκιλτη ομάδα του Αταμάν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News