Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ο γρίφος των ψηλών και τα σενάρια

Το μεταγραφικό παζάρι έχει ανοίξει για τα καλά στην Euroleague, με αρκετές ομάδες να έχουν κλείσει ήδη τις περισσότερες τρύπες στο ρόστερ τους.

Στο ίδιο παιχνίδι καλείται να μπει και ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να χτίσει την επόμενη ομάδα με τα υλικά που θα του επιτρέψουν να κυνηγήσει τους στόχους της νέας σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως και κάθε προπονητής μαζί με τους συνεργάτες του έχουν μία λίστα με παίκτες που ταιριάζουν στα «θέλω» του Έλληνα τεχνικού αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες και να μην χαλάσει η μαγιά που χτίστηκε με τόσο κόπο.

Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων» παίζουν και οι ανοιχτές υποθέσεις των Τάιλερ Ντόρσεϊ και του Σάσα Βεζένκοφ. Ο πρώτος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στο ΝΒΑ, νεώ στο «παράθυρο» της απόκτησής του μπήκε και η Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Τούρκους να προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο ποσό για να τον κάνουν δικό τους, απαγορευτικό για το μπάτζετ του Ολυμπιακού.

Από την άλλη ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν καίγεται να πάει από τώρα στους Σακραμέντο Κινγκς που απέκτησαν και τα δικαιώματά του, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό εάν θα μπορέσουν να του βρουν χώρο και χρόνο έτσι ώστε να έχει σταθερή παρουσία. Άρα και στα δύο θέματα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναμονή, που όμως δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ, αφού και τα δύο ζητήματα θα λήξουν σύντομα για να προχωρήσει και ο σχεδιασμός.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει σιγά σιγά να καλύπτει τα κενά που άφησαν οι Έισι, Πρίντεζης, Λιβιό Ζαν Σαρλ αλλά και ο Μάρτιν, με τον τελευταίο πάντως να έχει πιθανότητες να παραμείνει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα που εξετάζονται και θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βρουν στέγη στον Πειραιά.

Ο Πίτερς που «έρχεται», ο Μπολομπόι και ο Τόμπι

O Άλεκ Πίτερς φαίνεται πως είναι ο πρώτος που επιλέχθηκε για την θέση στο «4» και θα μπορούσε να πλαισιώσει ιδανικά τον Βεζένκοφ, εφόσον ο Βούλγαρος μείνει βέβαια. Ο Αμερικανός έχει εμπειρία από την Euroleague και τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται μία ανάσα από τους «ερυθρόλευκους».

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει ένα δυναμικό ψηλό που θα έρχεται πίσω από τον Μουσταφά Φαλ, που θα είναι και φέτος η κολώνα στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Ο Ζόελ Μπολομπόι βρίσκεται ψηλά στην λίστα, αφού συμπληρώνει τον Γάλλο και δίνει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δεν χρειάζονται συστάσεις φυσικά για τον Αμερικανό με χρόνια παρουσίας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Μιλάμε για έναν παίκτη με έφεση στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα που συν τοις άλλοις μπορεί να απειλήσει από μακριά. Έχει το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση χωρίς βέβαια να είναι το δυνατό του σημείο. Εξαιρετικός αμυντικός με γρήγορα πόδια που μπορεί να προσφέρει σε αρκετούς τομείς. Συνεπώς το προφίλ του ταιριάζει στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός έχει μιλήσει μαζί του, όμως υπάρχει διάσταση στο οικονομικό χωρίς βέβαια να υπάρχει κάτι τελεσίδικο.

Από την άλλη, πιο πίσω στην λίστα βρίσκεται και το όνομα του Μάικ Τόμπι, που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει με την φανέλα της Βαλένθια. Τελείως διαφορετικό είδος παίκτη, που προσφέρει άλλα πράγματα. Πολύ καλός στο πικ εν ρολ και στο πικ εν ποπ με τρομερή ευστοχία από την περίμετρο, 40% τη χρονιά που μας πέρασε. Το ύψος του (2.13) τον καθιστά «δεινόσαυρο», που δεν έχει όμως την ίδια σκληράδα με τον Φαλ και τον Μπολομπόι. Γενικότερα δεν είναι παίκτης επαφής, δεν είναι το δυνατό του σημείο στην άμυνα, έχει όμως σταθερό σκορ από μακριά και μέση απόσταση με 10.3 πόντους. Ουσιαστικά ο Τόμπι βρίσκεται σε στάση αναμονής έως ότου προχωρήσουν κάποια άλλα ζητήματα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που τον αποκτήσουν, αυτόματα αποκτούν και μειονέκτημα στην άμυνα.

Μάρτιν – Αντετοκούνμπο και η έκπληξη

Δεν είναι μυστικό πως ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτά τα ραντάρ του για τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Σίγουρα οι Πειραιώτες θα ήθελαν να προσθέσουν ένα ακόμη ελληνικό διαβατήριο στο ρόστερ, ιδιαίτερα εάν χάσουν κάποιον εκ των Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ. Από την άλλη και αυτή η περίπτωση έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Από την άλλη ο Χασάν Μάρτιν έχει και αυτός πιθανότητες να μείνει στην ομάδα με νέο συμβόλαιο και σε ένα διαφορετικό ρόλο. Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και οι προσθαφαιρέσεις κρίνουν την παραμονή του.

Εκτός από τους δύο όμως πολλά μπορούν να αλλάξουν και να έρθει και κάποιος άλλος παίκτης στο προσκήνιο. Ανάλογα λοιπόν με τις περιπτώσεις των Ντόρσεϊ ή Βεζένκοφ, μπορεί να αλλάξουν και οι προταιρεότητες του κόουτς Μπαρτζώκα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News