Συνέντευξη Σάσα Βεζένκοφ: «O τελικός με τον Παναθηναϊκό... μας ξεκλείδωσε»

Συνέντευξη Σάσα Βεζένκοφ: «O τελικός με τον Παναθηναϊκό… μας ξεκλείδωσε» -Ο MVP του φετινού Ολυμπιακού μιλάει για τη φετινή διαδρομή μέχρι το Final Four της Euroleague στο Βελιγράδι!

Ο Σάσα Βεζένκοφ μιλάει στο sportday.gr για τον ημιτελικό με την Εφές στο Final Four της Euroleague, το… φεγγάρι του Ολυμπιακού και την υπόσχεσή του για όσα κάνει στο παρκέ!

Αν μπορούσες να ορίσεις τη σταθερότητα με ένα μόνο όνομα, τότε θα ήταν αυτό του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ως σύνολο μία μεγάλη πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου με την υπογραφή του προπονητή του, Γιώργου Μπαρτζώκα, ωστόσο ο Βεζένκοφ βρισκόταν όλη τη σεζόν εκεί, σε μεγάλες νίκες, σε νύχτες δύσκολες και τις φορές που τίποτα δεν πήγαινε καλά.

Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» σα να κληρονόμησε τη θέση που για την ομάδα αποτελούσε κέντρο βάρους όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στον Γιώργο Πρίντεζη και ανταπεξήλθε με το παραπάνω στη δυσκολία. Στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Βεζένκοφ θα είχε διψήφιες φιγούρες στους πόντους, ακόμα και αν στο παιχνίδι δεν τον θυμόσουν να πρωταγωνιστεί.

Στις «καυτές» βραδιές του βέβαια… σκότωνε τους αντιπάλους του, έχοντας μέσο όρο 13.7 πόντους με 38.8% από το τρίποντο, μαζί με 5.8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1.5 ασίστ, νούμερα που τον έχρισαν αυτομάτως μέλος της καλύτερης πεντάδας στην Euroleague για την κανονική περίοδο.

Παρόλα αυτά δεν είχε ξεκινήσει με την ιδανική ευστοχία από μακριά, παραδεχόμενος μάλιστα πως… του έχουν κάνει μάγια. Φυσικά κανείς δε φοβήθηκε στον Πειραιά και ο ίδιος βρήκε το χέρι του ξανά, ακόμα και αν στη σειρά με τη Μονακό δυσκολεύτηκε, όπως όλοι, λόγω της άμυνας των Μονεγάσκων και του παράγοντα «Γουίλ Τόμας» που έπεφτε πάνω του.

«Ήταν πάρα πολύ σκληρή σειρά, μας έβγαλε από τα όριά μας η Μονακό, έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ με ποιότητα και αθλητικότητα, αλλά και εμείς βγάλαμε το 100% του εαυτού μας και πιστεύω ότι δίκαια βρισκόμαστε στο Final Four».

«Όποιος πει ότι το περίμενε όλο αυτό από τον Αύγουστο είναι ψεύτης»

Για να φτάσει όμως ο Ολυμπιακός ως το Final Four χρειάστηκε να περάσει αρκετούς σκοπέλους μέσα στη σεζόν. Υπάρχουν νίκες που σε καθορίζουν, σου δίνουν ταυτότητα και λόγο να πιστέψεις. Νίκες με περισσότερο ειδικό βάρος από ό,τι άλλες, όπως αυτήν κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον τελικό του Κυπέλλου.

«Είναι σίγουρα ο τελικός του Κυπέλλου το παιχνίδι που ξεκλείδωσε την ομάδα, ήταν ο πρώτος στόχος της χρονιάς, το πρώτο πρέπει! Μετά από τον τίτλο στην Κρήτη λυθήκαμε πραγματικά και παίξαμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ».

Πέραν όλων των αγωνιστικών «εμποδίων», ο Ολυμπιακός έπρεπε φέτος να υπερπηδήσει τον πήχη χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, που ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του το καλοκαίρι. Για αυτόν τον λόγο και ο ίδιος ο Βεζένκοφ παραδέχεται πως θα ήταν… ψεύτης όποιος έθετε από τον Αύγουστο τον στόχο του Final Four.

«Σίγουρα όποιος πει ότι το περίμενε από τον Αύγουστο όλο αυτό που πετύχαμε είναι ψεύτης. Αυτό που βλέπαμε ήταν πως είχαμε τρομερή χημεία ως ομάδα και ότι σε κάθε ξεχωριστό παιχνίδι θα δίναμε το 100%. Τώρα μπορώ να σου πω ότι το πιστεύουμε

Όσον αφορά τον ημιτελικό, για τον Ολυμπιακό ο ορίζοντας δεν μπορεί να φτάσει -μέχρι να λάβει χώρα φυσικά- πέραν από το απόγευμα της Πέμπτης. Ο τελικός και το τρόπαιο είναι κάτι που οι φίλοι του ζητούν διακαώς στο ΣΕΦ από τον Νοέμβριο, παρασυρόμενοι και από την εικόνα της ομάδας, ωστόσο ο Βεζένκοφ και οι υπόλοιποι έχουν στο μυαλό τους μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης με την Εφές. Μία ενδεχόμενη… εκδίκηση κόντρα στην πρώην ομάδα του Μπαρτσελόνα μπορεί να περιμένει δύο βράδια.

«Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι αγωνιστικά»

«Η Εφές είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και μία ομάδα με πάρα πολλή εμπειρία, ποιότητα και ίδιο κορμό τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπορώ να σκεφτώ την Μπαρτσελόνα προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει μπροστά μας είναι ο ημιτελικός… Ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη στο Βελιγράδι, όμως δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από το παιχνίδι της Πέμπτης και την Εφές. Μόνο αυτό έχουμε μπροστά μας!»

Παρότι μέλος της Μπαρτσελόνα για μία τριετία, το Final Four πάντοτε ξεγλιστρούσε από τα χέρια του άλλοτε πρώτου σκόρερ της Basket League το 2015 με τη φανέλα του Άρη, ως… παιδί 19 ετών. Φέτος θα βρεθεί για πρώτη φορά σε αυτήν τη γιορτή του μπάσκετ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

«Δε θα το έλεγα ένα απωθημένο, αλλά ήταν ένας στόχος για εμένα. Η συμμετοχή στο Final Four είναι κάτι που πραγματικά με κάνει πολύ χαρούμενο. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι πως η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι αυτήν τη στιγμή αγωνιστικά. Η ομάδα είναι πετυχημένη, φτάσαμε όλους τους στόχους μας μέχρι στιγμής και όταν βρίσκεσαι σε μία πετυχημένη ομάδα τα πάντα γίνονται πιο εύκολα».

Όσον αφορά τα βραβεία, για τον Σάσα δεν είναι στόχος, ασχέτως αν με τις επιδόσεις του φτάνουν στα χέρια του αυτόματα.

«Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως ο Σάσα θα δίνει το 100% για να κερδίζει ο Ολυμπιακός».

Μετά την είσοδό του στην καλύτερη πεντάδα ο Βεζένκοφ το μόνο που θέλει είναι να δίνει το 100%, πάντοτε προσηλωμένος στη διαδικασία που τον έφερε να συγκαταλέγεται στα καλύτερα και πιο πλήρη επιθετικά φόργουορντ της Ευρώπης. Και αν συνεχίσει έτσι, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως κρατήσει στο μέλλον και το MVP του Final Four!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News