Παναθηναϊκός: Ντιαλό και Μπόλντγουιν… πίσω από το τσουνάμι!

«Βόμβες» έσκασαν το βράδυ της Τρίτης στον Παναθηναϊκό, «βόμβες», που κάποιες από αυτές δεν τις περίμενε κανείς. Το να φύγει ο Δημήτρης Πρίφτης δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο, αφού η ομάδα δεν τσούλαγε. Η αποχώρηση του Τάκη Τριαντόπουλου ήταν γνωστή εδώ και καιρό, άρα επίσης δεν εξεπλάγην κανείς.

Η απομάκρυνση, όμως, του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Φραγκίσκου Αλβέρτη… ισοπέδωσε τα πάντα. Ηταν μία κίνηση, που τρέλανε όλο τον κόσμο και που σίγουρα δεν την περίμενε κανείς, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο… αποκεφαλισμός του Παππά έχει το ζουμί

  • Υπήρξε, όμως, κι άλλη αποχώρηση: του Νίκου Παππά. Του ανθρώπου, που έτρεχε από οικονομικά θέματα μέχρι ζητήματα, που αφορούσαν στην ανεύρεση παικτών για τη στελέχωση του ρόστερ. Ο άνθρωπος άλλωστε προπονητής είναι και μάλιστα με πολύ μεγάλη γνώση της αγοράς.
  • Αυτή η γνώση, όμως, της αγοράς δεν βοήθησε ούτε τον Παναθηναϊκό και καθώς αποδείχθηκε ούτε τον Παππά. Δύο χρόνια άλλωστε τώρα αποκτήθηκαν ένα σωρό παίκτες, αλλά πλέι-μέικερ της προκοπής δεν βρέθηκε. Ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλον. Και μέσα σε όλα ήρθε και ο Στέφαν Γιόβιτς, που είναι παρκαρισμένος εδώ και περίπου δύο μήνες λόγω τραυματισμού. Ενας Γιόβιτς, που ήρθε στον Παναθηναϊκό προερχόμενος από ετήσια αποχή, λόγω προβλημάτων.
  • Παράλληλα δόθηκαν παραπάνω από 1.2 εκ. ευρώ ετησίως για την θέση «4» και τους Οκάρο Γουάιτ και Τζέρεμι Εβανς. Δεν είναι ότι πρόκειται για κακούς παίκτες. Είναι ότι δόθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό για μία θέση, που δεν είναι η πλέον κομβική στο μπάσκετ. Και αφέθηκε αυτή του πλέι-μέικερ με πειράματα και στοιχήματα, που δεν απέδωσαν καθόλου.

Ο Ντιαλό που δεν έκανε και ο Μπόλντγουϊν που… ερχόταν τρέχοντας

  • Επίσης, αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι ο Αλφα Ντιαλό, ο οποίος έκανε σπουδαία πράγματα πέρυσι στο Λαύριο. Πριν, λοιπόν, φορέσει την «πράσινη» φανέλα ο Ντιαλό, ο Παναθηναϊκός τον έδιωξε και του έδωσε μάλιστα και κάποια αποζημίωση. Και στη συνέχεια ο Αμερικάνος σμολ-φόργουορντ διαπρέπει στη Μονακό, είναι και στην οκτάδα της Ευρωλίγκας με την ομάδα από το Πριγκιπάτο.
  • Πλέι-μέικερ είπαμε ε; Στον Παναθηναϊκό ερχόταν τρέχοντας ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν, αλλά οι «πράσινοι» του γύρισαν την πλάτη. Σε έναν παίκτη, δηλαδή, που κάνει την διαφορά.
  • Με λίγα λόγια έγιναν πολλά σφάλματα στον σχεδιασμό, που δεν διορθώθηκαν μέσα από την προπόνηση και την δουλειά, που έγινε. Για αυτό, λοιπόν, και μέσα σε όλα, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε και τον Παππά, δίνοντας την θέση του στον Αργύρη Πεδουλάκη.
  • Αν θα είναι και του χρόνου ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό, κανείς δεν το ξέρει, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ποια διοικητική μορφή θα πορευτεί το «τριφύλλι» από το καλοκαίρι και μετά. Αυτό άλλωστε είναι και που «καίει» τον κόσμο της ομάδας, αυτό άλλωστε είναι και το «κλειδί» για να φανεί ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News