Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στην Αθήνα ο Σίβα, πότε αναμένεται το ντεμπούτο του

Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο «Ελ. Βενιζέλος» και όντας ενθουσιασμένος, ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά για να βοηθήσει τους «πράσινους».

Ο Πέιτον Σίβα ήταν ενθουσιασμένος και ευδιάθετος και μετράει αντίστροφα για να μπορέσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλωσόρισε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα. Τον Πέιτον Σίβα. Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ έφτασε το πρωί της Κυριακής (1/5) στην Αθήνα και παρά το πολύωρο ταξίδι από τις ΗΠΑ ήταν χαμογελαστός. Φυσικά σήμερα θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, αλλά από την Δευτέρα (2/5) θα βάλει μπρος. Θα περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις και θα ξεκινήσει δουλειά στο παρκέ. Φυσικά θα του δοθεί ειδικό πρόγραμμα και θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας. Η σκέψη που υπάρχει είναι να κάνει ντεμπούτο στο προσεχές παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον Απόλλωνα στις 7 του μήνα. Δηλαδή την ερχόμενη Κυριακή. Αλλωστε ο Πέιτον Σίβα είναι σε καλή φυσική κατάσταση και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής ενώ ο Γιώργος Βόβορας θέλει να του δώσει άμεσα μερικά λεπτά συμμετοχής.

«Τιμή μου να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, να διευθύνω το παιχνίδι της ομάδας» ανέφερε ο 31χρονος πόιντ γκαρντ

Προτού «μιλήσει» ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ στο γήπεδο, έδωσε το δικό του σύνθημα. «Έλαβα μια κλήση από τον προπονητή της ομάδας. Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ για να παίξω. Γνωρίζω πολλά για τον σύλλογο, τον έχω αντιμετωπίσει στη Ευρωλίγκα. Στόχος μου είναι να είμαι ανταγωνιστικός και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή κι ακόμη περισσότερα πράγματα». Όσο για το αν είναι έτοιμος να καλύψει το κενό στη θέση «1» της ομάδας σημείωσε ότι: «Θα βάλω τα δυνατά μου. Ο προπονητής μού είπε ακριβώς τι θέλει από εμένα. Δηλαδή, πράγματα που ξέρω και μπορώ να κάνω. Να διευθύνω το παιχνίδι της ομάδας, να εντάξω όλους τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι και να παίξω τα σωστά plays στο παρκέ».

«Μίλησα με τον Ρικ Πιτίνο, μου είπε για την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού», τόνισε ο Πέιτον Σίβα

Ο Πέιτον Σίβα είχε ως προπονητή στο Λούιβιλ τον Ρικ Πιτίνο και ρωτήθηκε για το αν μίλησε με τον άλλοτε κόουτς του. «Ναι, μίλησα μαζί του προτού μπω στο αεροπλάνο. Ξέρετε, μου είπε για την αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για το ντέρμπι, για το πόσο πολύ αγαπά την Αθήνα, ενώ με συμβούλεψε να είμαι απλά ο εαυτός μου. Συνεπώς, ανυπομονώ». Αναφορικά με το αν βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κατά το παρελθόν σχολίασε ότι: «Θα το ήθελα πολύ. Υπήρχε η ευκαιρία με τον κόουτς Πιτίνο, ο οποίος, όμως, τότε ήθελε έναν παίκτη σε διαφορετικό ρόλο και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να παίξω εδώ νωρίτερα. Πάντως, όπως είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πλέον στην Αθήνα, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». Στη συνέχεια μίλησε για τον κόσμο του «τριφυλλιού» εκφράζοντας την ανυπομονησία του να βιώσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Όσες φορές έχω παίξει στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχε κόσμος. Οπότε, στην πραγματικότητα δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να βιώσω την ατμόσφαιρα. Βέβαια, έχω δει βίντεο στο διαδίκτυο και πλέον θα έχω τη δυνατότητα να το ζήσω και στην πραγματικότητα από κοντά».

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Αν θες να πας στη μάχη, καλείς τον Πέιτον Σίβα!»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News