ΚΛΕΪ ΤΟΜΠΣΟΝ: Συγκίνηση για την επιστροφή του παιχταρά των Γουόριορς

Ύστερα από 2,5 χρόνια ταλαιπωρίας με σοβαρούς τραυματισμούς, ο all-star των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πατάει τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:30) παρκέ στον αγώνα απέναντι στους Κάβαλιερς.

Έπειτα από 941 ημέρες πόνου, αγωνίας, απογοήτευσης, αλλά και θυμού για τα δεινά που τον βρήκαν, ο Κλέι Τόμπσον είναι πια πανέτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (8:30 ανατολική ώρα ΗΠΑ), ο all-star των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, θα βάλει την εμφάνιση της ομάδας του και θα μπει για να αγωνιστεί απέναντι στους Κλίβελαντ Κάβαλιερς στο San Francisco Chase Center. Δύο σοβαροί τραυματισμοί, στο αριστερό γόνατο τη σεζόν 2019-20 και στο δεξί αχίλλειο τένοντα πέρυσι τον κράτησαν εκτός δράσης και με την αμφιβολία αν θα κατάφερνε να επανέλθει υγιής και δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ίδιος ο Τόμπσον δεν έκανε δηλώσεις μετά την τελευταία προπόνηση, αλλά ο προπονητής του Στιβ Κερ, παραλλήλισε την επιστροφή του με αυτή του Μάικλ Τζόρνταν, όταν ο Air σταμάτησε να… παίζει στα minor leagues του μπέιζμπολ και γύρισε στο μπάσκετ. Και το είπε αυτό ένας άνθρωπος που έζησε τον Τζόρνταν ως συμπαίκτης στο δεύτερο three-pit των Μπουλς την τριετία 1996-98.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ο Κλέι πατήσει το παρκέ θα ζήσω μια στιγμή που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Θα είναι μια από τις highlight στιγμές σε όλη μου την μπασκετική ύπαρξη γι’ αυτό που είναι ο Κλέι και για το πόσα πολλά σημαίνει γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτήν την περιοχή, σε μένα προσωπικά αλλά και στους συμπαίκτες του. Όλοι τον αγαπάμε και όλοι τον είδαμε επί 2,5 χρόνια να υποφέρει», δήλωσε ο Κερ. 

Οι Γουόριορς φρόντισαν ώστε ο παίκτης τους να εμφανιστεί πανέτοιμος στο παιχνίδι και να αποφευχθεί η πιθανότητα υποτροπής, γι’ αυτό είχε ξεκινήσει σταδιακά να μπαίνει σε προπονήσεις με φουλ επαφή από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε σε μια απρογραμμάτιστη προπόνηση-δοκιμή ως τελευταίο καθοριστικό τεστ που θα άναβε το πράσινο φως για τη πρώτη του συμμετοχή έπειτα από 2,5 χρόνια. Κι αυτή, ο ίδιος ο Τόμπσον, όπως και όλοι στον οργανισμό, ήθελαν να συμπέσει με εντός έδρας παιχνίδι μπροστά στο κοινό της ομάδας.

Φίλοι του ΝΒΑ και του μπάσκετ, αξίζει να ξενυχτήσετε απόψε, να συντονιστείτε στο Cosmotesports 4 στις 03:30 για την επιστροφή του έτερου των Splash Brothers, για να βιώσετε – έστω και τηλεοπτικά – μια από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά σκηνές των τελευταίων χρόνων στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο μεγάλος Κλέι Τόμπσον επιστρέφει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News