Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ 84-75: «Κατατρόπωσε» την «αρκούδα» με σούπερ Γουίλμπεκιν

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε ψυχωμένα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την… έλιωσε στο «καμίνι» της Menora Mivtachim Arena (84-75), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξε ψυχωμένα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την… έλιωσε στο «καμίνι» της Menora Mivtachim Arena (84-75), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και με ρεκόρ 11-12 απέχει μία νίκη από την είσοδό της στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, που παρατάχθηκε χωρίς τους Σενγκέλια, Κλάιμπερν, Βόιτμαν, υποχώρησε στην έκτη θέση με ρεκόρ 14-10.

Η άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όταν απέκτησε διαφορά ασφαλείας 21 πόντων (49-28 στο 20΄) και η επική παράσταση του Σκότι Γουίλμπεκιν (23π., 5/8τρ.), οδήγησε τη Μακάμπι σε μία τεράστια επιτυχία, που αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα.

Εκτός του Γουίλμπεκιν, πολύτιμος ήταν και ο Άντε Ζίζιτς με 14 πόντους, ενώ από την ΤΣΣΚΑ, που έδειξε σημάδια ζωής μόνο στην τέταρτη περίοδο, όταν όμως ήταν πλέον πολύ αργά, ξεχώρισε ο Ιφε Λούντμπεργκ με 17 πόντους.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι ξεκίνησε υποτονικά το παιχνίδι, γεγονός που η «ρωσική αρκούδα» δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο, με αποτέλεσμα να βρει ένα γρήγορο προβάδισμα εννέα πόντων στο πρώτο τρίλεπτο (2-11). Η «ομάδα του λαού» δεν άργησε να βρει τα πατήματά της και εν ριπή οφθαλμού προσπέρασε με +6 (23-17) χάρη σε εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 21-6.

Οι Ισραηλινοί παρέμειναν σε θέση οδηγού και στη δεύτερη περίοδο, με τον Ρέινολντς να είναι σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι και τα περιφερειακά σουτ να «χαλούν» την ισορροπία της άμυνας των Ρώσων. Η Μακάμπι ανέβασε την τιμή της διαφοράς στο +12 (33-21) στα μισά του δρόμου και στη συνέχεια δεν κοίταξε ποτέ πίσω, με την αποσβολωμένη ΤΣΣΚΑ να υποπίπτει σε σωρεία λαθών και να το πληρώνει με -21 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (49-28).

Η «ρωσική αρκούδα», φυσικά, παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στην τρίτη περίοδο και σταδιακά μείωσε τη διαφορά, φτάνοντάς την ως και το -14 (42-56). Εντούτοις, οι «καυτοί» γηπεδούχοι βρήκαν σχετικά γρήγορα «αντίδοτο» και επανέφεραν τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 67-46.

Η τελευταία προσπάθεια των Ρώσων για ανατροπή έμεινε επίσης ημιτελής και η Μακάμπι έφτασε στο πολύτιμο «ροζ φύλλο αγώνα» (84-75), το οποίο την κράτησε σε τροχιά οκτάδας.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 49-28, 67-46, 84-75

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News