NBA Playoffs: Η επιστροφή του Εμπίντ επανέφερε τα χαμόγελα στους Σίξερς

NBA Playoffs: Η επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ επανέφερε τα χαμόγελα στους Φιλαντέλφια Σίξερς

Οι Φιλαντέλφια Σίξερς είδαν τον… μασκοφόρο Τζοέλ Εμπίντ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και με συγκλονιστική αμυντική παράσταση «ισοπέδωσαν» τους Μαϊάμι Χιτ (99-79) μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA.

Οι Σίξερς ήταν σκληροί, αποφασισμένοι και πειθαρχημένοι, φτάνοντας σε μία πολύτιμη νίκη κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ που τους κρατάει ζωντανούς ενόψει της συνέχειας της σειράς.

Το πλέον σημαντικό γεγονός από το Game 3 ήταν η επιστροφή του Τζοέλ Εμπίντ στις επάλξεις, με τον Καμερουνέζο σέντερ να λαμβάνει χρόνο συμμετοχής με τη βοήθεια προστατευτικής μάσκας και να δίνει μία επιπλέον λύση στην ομάδα του έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πέραν του αδιαφιλονίκητου ηγέτη τους, οι νικητές είχαν σε καταπληκτικό βράδυ τους Ντάνι Γκριν (21 πόντοι με 7/9 τρίποντα) και Ταϊρίς Μάξι (21 πόντοι με 5/6 τρίποντα).

Από πλευράς Χιτ, ο μοναδικός που κατάφερε να βρεθεί εντός κλίματος αγώνα ήταν ο Τζίμι Μπάτλερ με 33 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τους συμπαίκτες του να «χάνονται» στη μεστή άμυνα των γηπεδούχων δείχνοντας κακό πρόσωπο.

 

Πρώτα δείγματα άκρως ικανοποιητικά για τους Σίξερς

Η μεγάλη επιστροφή του Εμπίντ φάνηκε ευθύς εξαρχής να «λύνει» τα χέρια των παικτών των Σίξερς, με τον Καμερουνέζο σέντερ να γίνεται σημείο αναφοράς στην επίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν με διψήφιο προβάδισμα στο πρώτο δωδεκάλεπτο (18-8) πριν από ένα μικρό ξέσπασμα των Χιτ με εκφραστές τους Ολαντίπο και Χίρο που επέφερε και τη μείωση της διαφοράς στο φινάλε της περιόδου (21-17).

 

Οι Σίξερς έτρεχαν στο ανοιχτό γήπεδο σαν «δαιμονισμένοι»

Οι Σίξερς άσκησαν μεγαλύτερη πίεση αμυντικά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, ενώ στον εμπροσθοφυλακή τους η μπαγκέτα πέρασε στον Χάρντεν – και κατά δεύτερο λόγο στον Γκριν – που με εξαιρετικό διάβασμα υπέγραψε τη νέα διεύρυνση της διαφοράς σε διψήφιο δείκτη (30-17 με σερί 9-0).

Οι «δαγκάνες» των γηπεδούχων στην άμυνα συνέχισαν να αποτελούν άλυτο πρόβλημα των Χιτ, που όμως πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα τους Σίξερς βελτιώνοντας άρδην την αμυντική τους συνοχή. Η διαφορά πήρε την κατιούσα και από τους 13 πόντους έφτασε μόλις στους 5 (37-32), ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνόλου του Ρίβερς ήταν το τρίτο προσωπικό φάουλ με το οποίο χρεώθηκε ο Χάρντεν. Εν τέλει, ο Μίλτον είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο μισό το φινάλε του οποίου βρήκε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση επτά πόντων (41-34).

Αναμενόμενη αντίδραση των Χιτ

Οι Χιτ δεν μπόρεσαν ούτε στο έμπα της τρίτης περιόδου να βγουν από το επιθετικό τέλμα, καθώς οι αλληλοκαλύψεις στην άμυνα των γηπεδούχων απέτρεπαν τα εύκολα σουτ και υποχρέωναν τους αντιπάλους σε ως επί το πλείστον κακές επιλογές με πίεση. Ως εκ τούτου, το προβάδισμα των Σίξερς έφτασε τη μέγιστή τιμή του (51-37) προτού ακολουθήσει το πρώτο ηχηρό «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μισό, το οποίο ήταν απότοκο της άμυνας ζώνης που χρησιμοποίησε ο Σποέλστρα. Διαμορφώνοντας σερί 0-13 με ενορχηστρωτή τον ασταμάτητο Μπάτλερ, οι Χιτ κατέβασαν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (51-50) και το ματς ξεκίνησε και πάλι από μηδενική βάση. Με το μομέντουμ, πλέον, υπέρ των φιλοξενούμενων, κάποιος έπρεπε να πιάσει την «καυτή πατάτα» από τους Σίξερς και αυτός ήταν ο Γκριν, ο οποίος με το 6ο του τρίποντο σε 7 προσπάθειες έδωσε ξανά πνοή στην επίθεση της ομάδας του (57-51). Μάξι από τη μία και Χίρο από την άλλη διατήρησαν το ενδιαφέρον αμείωτο με προσωπικά σερί έξι και πέντε πόντων αντίστοιχα και το άκρως ανταγωνιστικό τρίτο δωδεκάλεπτο έκλεισε στο ρευστό 68-65.

 

Άμυνα, ο πιο σύντομος δρόμος των Σίξερς προς τη νίκη

Η εκκίνηση των Σίξερς στο καθοριστικό τέταρτο δωδεκάλεπτο ήταν αυτή ακριβώς που απαιτούσε η περίσταση. Με πολύ σκληρή άμυνα, οι γηπεδούχοι προκάλεσαν… εκνευρισμό στους Χιτ (ιδίως στον Τάκερ) κάτι που τους βοήθησε στο να οικοδομήσουν σερί 7-0 και να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο +10 (75-65).

Ο πολύ κομβικός στο δεύτερο ημίχρονο Μάξι ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του σκοραρίσματος και με προσωπικά καλάθια παγίωσε τη διαφορά στις παρυφές των 10 πόντων υπέρ των Σίξερς, την ώρα που οι Χιτ είχαν χάσει κάθε επαφή με το αντίπαλο καλάθι και τα περίμεναν όλα από τον Μπάτλερ. Ο ρυθμός που βρήκαν οι Σίξερς στην πιο κατάλληλη στιγμή ήταν «ξέφρενος» με τους Γκριν και Μάξι να… τελειώνουν τη δουλειά από την περίμετρο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News