Κύπελλο Ελλάδας Final Four: Οι δηλώσεις των δύο «μονομάχων» πριν τον τελικό

Αποστολή στο Ηράκλειο: Μαρίνος Πρίντεζης

Δημήτρης Πρίφτης και Νεμάνια Νέντοβιτς από πλευράς Παναθηναϊκού αλλά και Γιώργος Μπαρτζώκας, Κώστας Σλούκας από πλευράς Ολυμπιακού μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον Κυριακάτικο τελικό (17:00) του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκίνησε λέγοντας: «Καλησπέρα, να πω κάτι ιδιαίτερο, να γίνει ένα καλό παιχνίδι να κερδίσει ο καλύτερος. Θα είναι ωραίο ματς. Από πλευράς μας είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο παρουσιάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό ως σύνολο. Να βρεθούνε 3-4 παίκτες σε καλή μέρα και να συνδυαστεί με καλή αμυντική λειτουργία».

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς δήλωσε: «Γεια σε όλους, αύριο έχουμε τον μεγάλο τελικό με όλους τους παίκτες και τους προπονητές να ζουν για αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να ευχαριστηθούμε το ματς, το δύσκολο κομμάτι είναι πίσω μας και ελπίζουμε να φέρουμε το Κύπελλο στην Αθήνα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις, όλοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν με τη γενικότερη αγωνιστική κατάσταση ή το ταλέντο αλλά με τη συγκεκριμένη μέρα και την ετοιμότητα ή τη φόρμα κάποιων παικτών. Και εμείς προετοιμαστήκαμε καλά, όσο μπορούμε αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με τη βαρύτητα που το διακρίνει. Οι ομάδες έχουν μία ταυτότητα, ξέρουμε τι περιμένουμε. Μετράει το πάθος που θα πας στην μπάλα και πως οι παίκτες θα παλέψουν μαζί χωρίς να προσπαθήσει κανείς να γίνει ήρωας».

Ο Κώστας Σλούκας: «Για τον Ολυμπιακό είναι μία σημαντική μέρα επειδή γυρίζει σε έναν τελικό μίας διοργάνωσης μετά από έξι χρόνια. Διεκδικούμε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς αύριο και ελπίζω να το κερδίσουμε».

Νεμάνια Νέντοβιτς: «Τα δύο παιχνίδια με κόσμο φέτος είχαν φανταστική ατμόσφαιρα»

«Η εμπειρία μου είναι πολύ καλή μέχρι τώρα. Δεν είχαμε πέρσι την ευκαιρία να παίξουμε με κόσμο αλλά φέτος και στα δύο παιχνίδια ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα. Είναι κάτι για το οποίο ζούμε. Ελπίζω και αύριο να χουμε κόσμο αν και είναι δύσκολο».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμπλήρωσε για τις αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια από πλευράς Παναθηναϊκού: «Οι ομάδες εξελίσσονται με βάση τη μεθοδικότητα των προπονητών και την ανταπόκριση των παικτών. Ο Παναθηναϊκός προσέθεσε τον Γιόβιτς, δεν είναι στην κατάσταση που είναι το νορμάλ του αλλά θα έρθει κάποια στιγμή, ελπίζουμε όχι αύριο. Γενικά η δική μας προσέγγιση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του αντιπάλου, με το πώς επιτίθεται και αμύνεται ο αντίπαλος. Θέλουμε οι παίκτες να παίξουν με το ταλέντο τους, δεν ασχολούμαστε με κάτι άλλο πέραν του μπάσκετ. Εμείς στην ομάδα έχουμε σεβασμό για κάθε αντίπαλο και πάντα θέλουμε να επικεντρώνουμε στο μπάσκετ. Δε θα ακούσουν οι παίκτες μας “σκίστε τους” και τέτοια».

Πρίφτης και Μπαρτζώκας συμφωνούν πως η εμπειρία παίζει ρόλο στον τελικό

Όσον αφορά την εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού που έχουν βρεθεί ξανά σε τέτοιο παιχνίδι το 2013, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε. «Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το 2013, οι παίκτες έχουνε κάνει μία μεγάλη διαδρομή. Ας πούμε ο Νέντοβιτς δεν είναι άπειρος από τελικούς, ούτε κάποιος είναι ανέτοιμος. Άλλωστε η κρισιμότητά του και η ένταση παίζει πάντα ρόλο, όπως και η κερκίδα. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ με τις ομάδες να έχουν αδυναμίες και δυνατότητες».

Ο Δημήτρης Πρίφτης: «Είναι ένα ματς και όχι σειρά, οπότε τα παιχνίδια έχουν μοναδικότητα. Οι δυνατότητες να κερδίσεις ένα ματς είναι διαφορετικές. Έχουμε παιδιά με εμπειρία αλλά ως σύνολο δεν είμαστε έμπειρη ομάδα. Είμαστε καινούργια ομάδα και ας μη γελιόμαστε στο μπάσκετ που παίζουμε έχουμε διαφορά με τον Ολυμπιακό. Οι καλές μέρες που έχουμε πρέπει να γίνουν περισσότερες και αύριο να πιάσουμε τα στάνταρ των 5-10 καλών εμφανίσεων της σεζόν. Υπάρχει δείκτης εμπειρίας και θα υπάρξει και αύριο, αλλά με το 2013 έχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν έχουμε όμως τόσο έμπειρη ομάδα όσο ο Ολυμπιακός».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News