Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αυτή η ήττα ήταν πιο «οδυνηρή» και από το -28 του ΣΕΦ

Οι «πράσινοι» τα είχαν όλα για να πάρουν αυτό το ντέρμπι, αλλά όχι το βασικό. Το μυαλό στα κρίσιμα σημεία (ήττα με 68-62 από τον Ολυμπιακό). Σε μια απώλεια που στοιχίζει όσο η απώλεια του κυπέλλου.

Αυτή η ήττα «πόνεσε» περισσότερο από το -28 στο ΣΕΦ, διότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν είχε το κάτι παραπάνω για να νικήσει

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχασε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα του. Ξεκάθαρα. Είχε επιβάλλει τον ρυθμό που ήθελε, έβγαλε σκληράδα στην άμυνα, αλλά όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν ήταν εκεί. Πάθαινε κάτι σαν… μπλακ άουτ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δώσει απλόχερα και ανέλπιστα τη πρωτιά στους «ερυθρόλευκους» και κατά συνέπεια το απόλυτο αβαντάζ μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ. Ταυτόχρονα οι «πράσινοι» πέταξαν στα… σκουπίδια τη καλή εικόνα που παρουσίασαν μετά την ήττα στο ΣΕΦ και τώρα είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύσεις εκ των έσω. Δεν ξέρω αν αυτό αρκεί από μόνο του. Πάντως αυτή η ήττα θα έλεγα ότι «πόνεσε» περισσότερο από το -28 του ΣΕΦ. Διότι στο ΣΕΦ το ματς είχε κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το ντέρμπι, κρίθηκε από τα πολλά λάθη και τη νευρικότητα των «πρασίνων» κόντρα σε ένα σύνολο που δεν έκανε κάτι το σπουδαίο στο παιχνίδι. Επίσης, κάτι το αξιοσημείωτο, ο Παναθηναϊκός δεν τροφοδότησε όσο θα έπρεπε τον κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης. Τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Το +6 της τρίτης περιόδου, το «έχτισε» με πολύ κόπο, αλλά χωρίς να το καταλάβει το «γκρέμισε»

Χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης η εικόνα των «πρασίνων» στην 3η περίοδο. Πραγματικά κάτι το απίστευτο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «έχτισε» με πολύ κόπο το +6, αποτέλεσμα της καλής του άμυνας, έδειχνε όχι είχε το μομέντουμ του αγώνα και όμως «πέταξε» στο άψε-σβήσε την ευκαιρία. Αντί δηλαδή να αντλήσει δύναμη από το γεγονός πως είχε «κλειδώσει» τους αντιπάλους του, μέσα σε ελάχιστα λεπτά πραγματοποίησε 6 (!) λάθη και έδωσε απλόχερα την ευκαιρία στους Σλούκα-ΜακΚίσικ και τον Γουόκαπ να μπορέσουν να επιστρέψουν στο ματς και να πάρουν το πάνω χέρι χωρίς να το περιμένουν. Προσωπικά δεν θεωρώ πως αυτή η ανατροπή από το +6 (45-39) στο – 4 (48-52) σε 5’, ήταν αποκλειστικά από την ποιότητα και το τρανζίσιον παιχνίδι των παικτών του Ολυμπιακού, αλλά από την ακατανόητη νευρικότητα των «πρασίνων» που ξαφνικά «θόλωσαν» και έδωσαν ευκαιρίες στους «ερυθρολεύκους» από το… πουθενά να κάνουν εύκολη τη ζωή τους. Αυτό το «νεκρό» διάστημα έδωσε αυτοπεποίθηση σε ένα σύνολο που ξέρει ότι έχει καλύτερη ομάδα φέτος από το αντίπαλο δέος.

Από σκληράδα και ρυθμό τα πήγε καλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο πρώτο μισό, αλλά από έξυπνες λύσεις… όχι!

Αν ανατρέξει κάποιος στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι θα διαπιστώσει κάτι το αντιφατικό. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – σε ένα παιχνίδι – γεμάτο ένταση και πολλές επαφές είχε 12 ασίστ και μόλις 1 (!) λάθος. Ναι, δεν έκανε κάποιο λάθος από τη στατιστική. Οι «πράσινοι» είχαν την ψυχραιμία και μάλιστα το πρώτο και μοναδικό «μελανό» τους σημείο ήταν στο 14’ μετά από μια δυνατή πάσα του Μποχωρίδη στον Εβανς σε κατάσταση πικ εν ρολ. Ε… και; Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 34-34 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα είχαν επιβάλλει και το αργό τέμπο που τους ευνοούσε. Όμως δεν φέρθηκαν έξυπνα. Ηταν αρκετά στατικοί στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην διαβάζουν τις μις-ματς καταστάσεις που τους έδινε η άμυνα του Ολυμπιακού. Αν θυμάμαι καλά μόλις μία φορά και υπό πίεση χρόνου ο Γουάιτ φέρθηκε έξυπνα και «χτύπησε» σε μις – ματς κατάσταση (με αποδέκτη τον Παπαγιάννη στο ματσάρισμα με τον Σλούκα). Η διάθεση για δημιουργία από μέσα προς τα έξω με τρίποντα (6/18) ήταν ένα σκηνικό που έδειχνε πως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News