Παναθηναϊκός: Η πιο μεγάλη νίκη ήρθε μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος γράφει για τα μεθεόρτια του «διπλού» στο Φάληρο που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2014, η προχθεσινή είχε αξία και αγωνιστική εκτός του πρεστίζ. Σε αντίθεση με την προ οκταετίας κατάσταση, το «τριφύλλι» μπορεί να χτίσει πάνω στην τελευταία του επιτυχία. Με νίκη αύριο στο «Απόστολος Νικολαίδης» επί του (κακού του δαίμονα) ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει κι επίσημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πενταετή ξηρασία και αποχή και η επιτυχία στο ντέρμπι έπαιξε τον ρόλο της.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν έμεινε στη στιγμή, όπως πρέπει να κάνει κάθε προπονητής που αντιλαμβάνεται το μέγεθος «Παναθηναϊκός»

Η μεγαλύτερη νίκη όμως του Παναθηναϊκού ήρθε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον «αιώνιο» αντίπαλο και ήταν διττή.

Αρχικά χάρη στα όσα είπε ο πάντα ψύχραιμος και λογικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οταν ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Σέρβο ήταν πολλοί που είτε κάγχασαν, είτε αντιμετώπισαν την πρόσληψή του με σκεπτικισμό επειδή ο Ιβάν είναι λίγο… αντιτουριστικός.

Στον Παναθηναϊκό όμως δεν τον πήραν ούτε για μοντέλο, μήτε για μυαλοπώλη. Ηθελαν έναν άνθρωπο συκγροτημένο, με γνώσεις και την ικανότητα να συμμαζέψει το χάος των τελευταίων ετών και ειδικά της προηγούμενης σεζόν όταν με τον απίθανο Πογιάτος και τον ξεπερασμένο Μπόλονι, οι «πράσινοι» κόντευαν να πιάσουν πάτο.

Ο σοβαρός Γιοβάνοβιτς δούλεψε χωρίς πολλά λόγια και φιοριτούρες. Ζήτησε (και συνέστησε) υπομονή καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα και απαιτεί θυσίες.

Δεν έμεινε στη στιγμή ο Ιβάν, δεν πανηγύρισε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Αλλωστε αυτή δεν ήταν η πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στην ιστορία, ούτε θα είναι η τελευταία. Το χάρηκε ο κόουτς αλλά στις δηλώσεις του έθεσε το θέμα σωστά από παναθηναϊκής άποψης: σαφώς και είναι σημαντικό το ότι δεν ητήθηκε σε τέσσερις αναμετρήσεις από τον πρωταθλητή αλλά η χαώδης βαθμολογική απόσταση των δύο συλλόγων δεν επιτρέπει περαιτέρω πανηγύρια και γλέντια.

Ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει ξανά με την ψυχή του όταν θα κατακτά και πάλι τίτλους, όπως προστάζει η ιστορία και το πολυπληθές κοινό του.

Μια εικόνα στα αποδυτήρια… αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Το δεύτερο μεγάλο κέρδος του «τριφυλλιού» ήταν η εικόνα στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου. Εκεί όπου οι παίκτες έγιναν ένα και τραγουδούσαν συνθήματα. Ηταν αναζωογονητικό να βλέπεις το ενωτικό πνεύμα των ποδοσφαιριστών και τους ξένους (με μπροστάρηδες τους δύο σκόρερ) να τραγουδάνε όλοι μαζί με τους Ελληνες «ΠΑΟ ολέ».

Αν ο κ. Αλαφούζος κάνει αυτό που πρέπει και ενισχύσει την ομάδα με κατάλληλους παίκτες, τότε ναι το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό για τον σύλλογο μεγάλο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News