ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ: Ποιος πρέπει να είναι ο νέος κάτοχος της… ηλεκτρικής καρέκλας της Γιουνάιτεντ;

Μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ, ο πάγκος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει γίνει τόπος μαρτυρίου για τους διαδόχους του.

Πάει λοιπόν κι ο Όλε. Ο Νορβηγός θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές μας για όσα προσέφερε στον σύλλογο ως παίκτης, αλλά δεν είχε ποτέ τις ικανότητες και το ειδικό βάρος να οδηγήσει την αναγέννηση του συλλόγου με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία.

Ο άλλοτε «super sub» κατέγραψε το δεύτερο καλύτερο ποσοστό μεταξύ των διαδόχων του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον (91 νίκες σε 168 ματς) αλλά η απουσία τροπαίων, οι διασυρμοί στα ντέρμπι και το αφόρητα ανούσιο παιχνίδι είχαν προδιαγράψει τη μοίρα του, η οποία σφραγίστηκε στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Η ουσία τώρα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος που θα κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα του Ολντ Τράφορντ που «καίει» όλους όσους πήραν τη θέση μετά τη φυγή του εμβληματικού Σκωτσέζου.

Σαν οπαδός θα ήθελα ο επόμενος τεχνικός να είναι κάποιος με θητεία στην ομάδα. Ο Γκιγκς, ο Κάρικ, ο (Φιλ) Νέβιλ ή ο προσωρινός Φλέτσερ. Αμφιβάλλω όμως τα μάλα αν κάποιος εξ αυτών έχει αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος αυτή τη στιγμή.

Η λογική λέει ότι οι εκλεκτοί των Γκλέιζερ θα ψάξουν εκτός δεξαμενής παλιών παικτών. Ήδη ο Κριστιάνο προσπαθεί να προωθήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο σπουδαίος Γάλλος έχει την προσωπικότητα και το βιογραφικό να πετύχει εκεί που απέτυχαν οι Φαν Χααλ, Μουρίνιο κλπ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο «κουμπώνει» με την αγγλική νοοτροπία και λογική.

Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν τα πήγε άσχημα με τη Λίβερπουλ και έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο ενώ έκανε θαύματα με τη Σέλτικ και πάει περίφημα με τη Λέστερ. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που ταιριάζει με το DNA της Γιουνάιτεντ και κάποια στιγμή θα πάρει μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα κορυφαίο κλαμπ.

Του κρατάω μια κακία για τον ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπου που άφησε την αγαπημένη μου Σέλτικ, αλλά εντός νησιού (μοιάζει να) είναι η καλύτερη επιλογή.

Μια τέτοια μοιάζει και ο Έρικ τεν Χαχ. Ο Ολλανδός έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με τον Άγιαξ (ποσοστό νικών 72,8 %) και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του για κάποιον σύλλογο σε καλύτερο πρωτάθλημα. Ο τρόπος παιχνιδιού του επίσης θα είναι ελκυστικός για το κοινό της ομάδας, αλλά η πίεση στη Γιουνάιτεντ δεν συγκρίνεται με αυτή του «Αίαντα».

Οι οπαδοί της ομάδας δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στους Γκλέιζερ, αλλά η επόμενη πρόσληψη μπορεί να είναι η πιο σημαντική της θητείας τους στο Μάντσεστερ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News