Παναθηναϊκός: Το πιο αντρίκειο πρωτάθλημα

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος σχολιάζει τη στέψη του Παναθηναϊκό στη Volley League και εξηγεί γιατί χαρακτηρίζει τον τίτλο ως τον πιο αντρίκειο του «τριφυλλιού».

Το βόλεϊ είναι το τρίτο σε δημοφιλία άθλημα στην Ελλάδα αλλά σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έχει πραγματικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Την ώρα που στη Σούπερ Λίγκ τα πλέι οφ γίνονται απλά για την τηλεόραση και για δύο εισιτήρια στο Κόνφερενς Λιγκ και στην Α1 όλοι ξέρουν ποιοί θα παίξουν στους τελικούς, στα ταραφλέξ έγινε ξανά μια άκρως ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας διεκδίκησαν (λίγο έως πολύ) κάποια στιγμή τον τίτλο ο οποίος κατέληξε στο «τριφύλλι» την Μεγάλη Πέμπτη  με τρόπο εμφατικό: με παλικαρίσια νίκη επί του αιώνιου αντιπάλου και μάλιστα μέσα στο Ρέντη.

Ήταν το επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής χρονιάς για τους «πράσινους» που έφτασαν στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ και επέστρεψαν στο θρόνο στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού κόντρα σε όλους και σε όλα!

Αυτό που κάνει όμως το επίτευγμά τους πραγματικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πήραν το πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και σε όλα.

Και πρωτίστως τον πρόεδρο του ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο. Ο επί 6 θητείες εκλεγμένος στον θώκο κ. Ταρνατόρος και οι συν αυτώ προσπάθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν να στερήσουν από το «τριφύλλι» αυτό που δικαιωματικά κέρδιζε μέσα στα γήπεδα.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού βόλεϊ και δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού προσπάθησε να βάλει κάθε λογής εμπόδια στην ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και χρησιμοποίησε κάθε μέσο ώστε να βοηθήσει (μάταια όμως) την αγαπημένη του ομάδα.

Αποκορύφωμα ήταν οι κωμικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστών, ορισμένες εκ των οποίων δεν θα τις έπαιρνε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού: όπως, π.χ., την τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού για ένα δυναμιτάκι (!) που κάποιος άγνωστος έριξε στη Σύρο και πολύ βολικά για τον κύριο πρόεδρο και τους κωμικούς δικαστές θεωρήθηκε οπαδός του Παναθηναϊκού τη στιγμή που στο Ρέντη έπεφταν μπουκάλια και πέτρες αλλά η αγαπημένη ομάδα του κ. Προέδρου τιμωρείτο με πρόστιμο.

Η ζωή όμως συχνά τιμωρεί τους προκλητικούς και αμετροεπείς και ο κ. Ταραντόρος θα πρέπει να κάνει την Πέμπτη την απονομή στον δίκαιο πρωταθλητή Ελλάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News