Ολυμπιακός: Οι ομορφιές του Μαρτίνεθ, η τόλμη με Ντόη, Ρέτσο και ο Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός, από τον οποίοι λείπουν πολλά κομμάτια για για να ολοκληρωθεί το παζλ του ρόστερ, έβγαλε στην Γλασκώβη ένα πολύ καλό μέρος της δουλειάς του Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός φεύγει από την Γλασκώβη και το επιβλητικό Ibrox Park της Ρέιντζερς με μια γεμάτη εμφάνιση και όλα τα εύσημα ανήκουν στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Δεν είναι η νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ρέιντζερς. Η οποία ασφαλώς και βοηθάει στην ψυχολογία των παικτών, είναι η γενικότερη παρουσία που είχαν οι ερυθρόλευκοι.

Με κύριο στοιχείο το τρέξιμο που ρίχνουν όλοι οι παίκτες στα 2/3 του γηπέδου. Που σημαίνει πως η κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, αλλά και το συντονισμένο πρέσινγκ και των δέκα παικτών, θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Το έδειξε αυτό ο Ολυμπιακός σε πολλά σημεία του αγώνα. Το άλλο στοιχείο είναι η κατοχή της μπάλας. Πολλές πάσες, με κόουτς εντός γηπέδου τον Ιμπόρα, αλλά και μεγάλες μεταβιβάσεις για αλλαγή του παιχνιδιού στην αδύναμη πλευρά του αντιπάλου.

Οι Ρέτσος, Ντόη

Τα έδειξε αυτά ο Ολυμπιακός κι ενώ εξελίσσεται η προετοιμασία του και έχει χρόνο έως το πρώτο επίσημο παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Αυγούστου. Παράλληλα του λείπουν ακόμα βασικά κομμάτια της ενδεκάδας, αναφορικά με τις μεταγραφές που είναι να γίνουν.

Ένα άλλο στοιχείο, που έχει να κάνει με την δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι πως δεν δίστασε να βάλει δίδυμο στα στόπερ τους Ντόη, Ρέτσο. Σε ένα επικίνδυνο φιλικό, απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα όπως είναι η Ρέιντζερς, που έπαιζε και στην έδρα της.

Αμφότεροι έδειξαν να έχουν την αυτοπεποίθηση να παίξουν μαζί και να ανταπεξέρθουν στο ειδικό βάρος τέτοιων αγώνων. Που μόνο εμπειρία βάζει στα πόδια τους. Αναμφίβολα έκαναν τα λάθη τους, αλλά μέσα από τα λάθη θα μάθουν. Ευχάριστη έκπληξη γενικά ήταν ο Ρέτσος που μετά από χρόνια βρίσκει τα πατήματα του και μπορεί να γίνει ο Ρέτσος προ Λεβερκούζεν. Κάτι που επίσης, αν γίνει, θα πιστωθεί στον Μαρτίνεθ.

Ο άλλος Μαντί Καμαρά

Σημαντική και η επιστροφή του Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από την Γουϊνέα παρουσίασε ένα μέρος της ποιότητας του. Με διάθεση να παίξει μπάλα και να συνεισφέρει. Καταλαβαίνει κανείς πως ο καλός Μαντί Καμαρά μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη μεταγραφή.

Το θέμα είναι αν θα μείνει στον Ολυμπιακό. θα φανεί αυτό μέσα στο καλοκαίρι. Σίγουρα όμως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον θέλει στην ομάδα και το έδειξε.

Βρήκε την θέση του ο Καρβάλιο

Μεγάλη είναι η αλλαγή και του Ζοάο Καρβάλιο, που δεν έχει να κάνει με τα δύο γκολ που έβαλε. Όσο το πως… κουμπώνει στην ομάδα και πάει να αποτελέσει έναν ακόμα παίκτη, τον οποίο… ανανεώνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.  Ο Πορτογάλος χαίρεται το παιχνίδι, όπως όλοι στην ομάδα πλέον, έχει ξεκάθαρο ρόλο και κινήσεις και πάει να γίνει μια ακόμα εσωτερική μεταγραφή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News