Ολυμπιακός: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ό,τι υπόσχεται το πράττει!

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνεθ ό,τι υπόσχεται το πράτει!

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και κόντρα στη Λαμία με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει δηλώσει πως μαζί του οι παίκτες θα χαίρονται το ποδόσφαιρο! Ο Αλέξανδρος Χρηστάκος γράφει για τη μεγάλη αλλαγή των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός βαδίζει σίγουρα στον σωστό δρόμο και το έδειξε και απέναντι στην Λαμία της οποίας επιβλήθηκε με 4-0.

Μια ακόμα γεμάτη εμφάνιση από πλευράς θεάματος, με την Λαμία, έκανε ο Ολυμπιακός παραμένει απόλυτος στην συγκομιδή βαθμών μετά τις 3 πρώτες αγωνιστικές. Μπορεί να τα έδωσε όλα στο Καραϊσκάκη, ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός πως ανεβάζει στροφές. Και το κυριότερο είναι πως ανεβάζει στροφές, έχοντας και Έλληνες σαν πρωταγωνιστές, όπως είναι οι Κώστας Φορτούνης, Γιώργος Μασούρας.

Βάζοντας κάτω την εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι τα δύο προηγούμενα χρόνια, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η αλλαγή είναι μεγάλη.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνεθ

Γι’ αυτή την αλλαγή ευθύνεται ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός προπονητής δεν προσλήφθηκε με τυμπανοκρουσίες. Καθώς πέρσι ήταν στον πάγκο της Εσπανιόλ και αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ωστόσο έχει την Γρανάδα σαν το μεγάλο του παράσημο έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά.

Για πρώτη φορά, όμως, βρίσκεται σε πάγκο εκτός Ισπανίας. Και όχι σε απλό πάγκο. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα γιατί το dna του θέλει να κυνηγάει πάντα τίτλους και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Παράλληλα με αυτό έχει και το επίσης δύσκολο έργο να δημιουργήσει νέα ομάδα.

Αυτό το τελευταίο φαίνεται ήδη στον οριζόντα. Ο Ολυμπιακός έβγαλε εκ νέου ποδοσφαιρική υγεία. Με ένα σύνολο που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και πως θα το πάρει. Βλέπεις πως πάει να γίνει μια… καλοκουρδισμένη μηχανή. Με τους παίκτες να αλλάζουν πάσες σε πρώτο χρόνο και να δίνουν την μπάλα χωρίς να βλέπουν αν υπάρχει δίπλα συμπαίκτης. Απλά το γνωρίζουν πως θα βρίσκεται εκεί συμπαίκτης τους καθώς τα πάντα είναι προγραμματισμός και δουλειά που γίνεται στην προπόνηση.

Το ελληνικό στοιχείο που θέλει ο Ολυμπιακός

Μια δουλειά που φαίνεται ακόμα και στις αλλαγές. Η λειτουργία της ομάδας δεν χαλάει. Συνεχίζει να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Το ακόμα καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως οι παίκτες χαίρονται το ποδόσφαιρο. Το βλέπεις στα πρόσωπα τους και στις αντιδράσεις που έχουν όλοι στα γκολ που μπαίνουν.

Είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα, οι παίκτες να χαίρονται το ποδόσφαιρο. Δείχνει πως έχουν μια αγωνιστική ταυτότητα που τους φέρνει ηρεμία. Με έναν προπονητή που ξέρει πως να τους ρολάρει. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όταν είχε παρουσιαστεί, είχε τονίσει πως με αυτόν οι παίκτες θα βγάζουν το 100% των δυνατοτήτων τους και θα χαίρονται το ποδόσφαιρο. Αρκεί να τον ακούν.

Σκοράρει ακατάπαυστα

Αυτό ήδη φαίνεται, όπως και το ότι ο Ολυμπιακός, παίρνει πράγματα και από τους Έλληνες παίκτες του, πέραν από τους ξένους. Κάτι που επίσης ήθελε να πραγματοποιήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν με τα συνολικά 18 γκολ στα πρώτα 7 επίσημα παιχνίδια δεν μπορεί παρά να στέλνει μηνύματα για επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή. Και ακόμα δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Γιατί δεν έχουν μπει όλοι οι παίκτες στην εξίσωση, όπως είναι ο Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος αποκτήθηκε τελευταία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News