Ολυμπιακός: Ήττα στα σημεία που φτιάχνει χαρακτήρα

Ολυμπιακός: Ήττα στα σημεία που φτιάχνει χαρακτήρα

Ο Ολυμπιακός που είχε 17 τελικές πλήρωσε τα λάθη της άμυνας κόντρα στην Φράιμπουργκ, με την διαιτησία να παίζει τον ρόλο της ενώ η δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δείχνει πως τέτοια αποτελέσματα μόνο καλό θα κάνουν. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησε την Φράιμπουργκ, τουλάχιστον με βάση την προετοιμασία που έγινε στο Ρέντη και τις συζητήσεις.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν το άφηνε να γίνει έτσι κι αλλιώς. Η Φράιμπουργκ τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις δυνατές ομάδες στην Bundesliga. Ο Ολυμπιακός ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος.

Αλλά σε ένα ποδοσφαιρικό 90λεπτο όλα μπορούν να συμβούν. Και ήταν από αυτές τις βραδιές που αυτα τα όλα συνέβησαν στους ερυθρόλευκους.

Λάθος πάσα του Φρέιρε και 1-0 η Φράιμπουργκ μόλις στο 9ο λεπτό. Εκεί που το Καραϊσκάκη… κόχλαζε και ο Ολυμπιακός πίεζε αφόρητα με το μομέντουμ να έδειχνε πως θα έβαζε γκολ. Αλλά έγινε το αντίθετο.

Στο 19′ ο Σάλαι ρίχνει αγκωνιά στον Έσε, τον σωριάζει κάτω και ο Ολλανδός Λίνχουτ δεν δίνει ούτε φάουλ. Δεν τον κάλεσαν ούτε από το VAR να δει την φάση για πιθανή κόκκινη κάρτα. Ο Αργεντινός αποχώρησε με αίματα στο πρόσωπο! Μια φάση που ίσως και να άλλαζε την ροή του αγώνα.

Η φάση… χάλασε το μυαλό των ερυθρόλευκων και φαίνονταν από τα μαρκαρίσματα που έκαναν στην πορεία. Ο εκνευρισμός παρέμεινε από τη στιγμή που ο Λίνχουτ έδινε εύκολα τα φάουλ εναντίον τους και δύσκολα στον αντίπαλο!

Αλλά τέτοιες συνθήκες θα συναντήσει κι άλλες φορές ο Ολυμπιακός. Μόνο που θα είναι πιο έτοιμος καθώς τώρα δημιουργεί τη νέα ομάδα, με τις κολώνες να αφήνουν υποσχέσεις.

Με 17 τελικές προσπάθειες στο ματς, ανάμεσα τους κλασσικές ευκαιρίες, ένα δοκάρι και δύο γκολ του Ελ Καμπί, δεν το λες και άσχημο κόντρα σε μια ομάδα σαν την Φράιμπουργκ. Η οποία έβαλε δεύτερο γκολ με πέναλτι, που έκανε ο Ρέτσος.

Ακόμα κι έτσι είχε τις ευκαιρίες του να πάρει τη νίκη. Αυτό δείχνει μια δουλειά με καλές βάσεις. Η οποία στην πορεία θα αποδώσει καρπούς.

Αναμφίβολα μια ήττα, είναι ήττα. Και στην οικονομία των βαθμών στον όμιλο μπορεί να στοιχίσει αναφορικά με τον στόχο της πρόκρισης. Αλλά ο Ολυμπιακός σε βάθος χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος. Ποιος μπορεί να μην πιστέψει πως αυτή η ομάδα μπορεί να ρεφάρει την ήττα σε κάποιο άλλο γήπεδο από τα τρία που θα βρεθεί στον όμιλο, πέραν του Καραϊσκάκη;

Όταν δουλεύεις κάνεις και λάθη. Όταν η δουλειά είναι σωστή θα βγει προς τα έξω και θα γυρίσει και η τύχη. Την οποία δεν είχε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του βραδιά στο Καραϊσκάκη.

Αλλά έτσι θα βγει και το πείσμα των παικτών, ακόμα περισσότερο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News