Ολυμπιακός: Δεν τον πιάνεις τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Ολυμπιακός: Δεν τον πιάνεις τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τα Ιωάννινα, στο πρώτο επαρχιακό ματς της φετινής σεζόν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ήταν ο πρωταγωνιστής και όχι ο Ντανιέλ Ποντένσε που έβαλε τα δύο γκολ. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός καλπάζει στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας μετά και το άνετο πέρασμα του από τα Ιωάννινα, σε μια ακόμα εμφάνιση – μήνυμα για την μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έβαλε και τα δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, για να δείξει γιατί ο Ολυμπιακός έκανε το μπαμ και τον έφερε πίσω. Κάτι που ήθελε πολύ να γίνει και ο Πορτογάλος εξτρέμ.

Ήταν το πρώτο επαρχιακό παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός για φέτος. Με δεδομένο πως το προηγούμενο, πρώτο, εκτός έδρας παιχνίδι του ήταν το 1-1 με την ΑΕΚ.

Κατά συνέπεια θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα αντιδρούσαν οι ερυθρόλευκοι σε μια έδρα, η οποία είναι από τις δύσκολες έδρες. Μπορεί να είναι αρχή ακόμα, αλλά στην έδρα του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες.

Η τριάδα Φορτούνης, Ποντένσε, Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν αυτός που το έκανε να μοιάζει εύκολο. Για την ακρίβεια ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και η τακτική που ακολούθησε. Την οποία είχε αρχίσει να δουλεύει από το ματς με τον Άρη. Σε κάποια στιγμή, του αγώνα που έγινε την περασμένη Τετάρτη, έπαιζαν σαν εξτρέμ οι Ντανιέλ Ποντένσε, Πεπ Μπιελ. Και οι δύο μπήκαν αλλαγή στο ματς στο 55ο λεπτό.

Πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν καθώς στο ματς είχε μείνει και ο Κώστας Φορτούνης. Τρεις παίκτες που είναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας, με υψηλή τεχνική, σκοράρισμα, αλλά και παρόμοια χαρακτηριστικά.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ολυμπιακός είχε παίξει με τρία δεκάρια. Τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους και δεν έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλο. Το άλλο ζητούμενο είχε να κάνει με το αν θα βοηθούσαν στην αμυντική λειτουργία.

Η… δοκιμή και μάλιστα σε επίσημη αναμέτρηση ήταν πετυχημένη. Κάτι που σημαίνει πως είναι μια από τις τακτικές που έχουν δουλευτεί στο Ρέντη.

Η χρησιμοποίηση τους

Για να έρθει η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι Φορτούνης, Ποντένσε, Μπιελ ήταν στο αρχικό σχήμα. Επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τους δοκίμασε με τον Άρη σκεπτόμενος και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πλάνο που βγήκε απόλυτα, με τον Ποντένσε να βάζει τα δύο από  τα τρία γκολ και τους Φορτούνη, Μπιελ να κάνουν τα πάντα για να «τρυπήσουν» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά και να ανοίξουν χώρους για τους συμπαίκτες τους.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δουλεύει πολλά συστήματα και τακτικές, προσαρμοσμένα στους παίκτες που έχει στην διάθεση του. Βγάζοντας ειδικούς ρόλους ανάλογα με τον αντίπαλο.

Είναι δεδομένο πως θα δούμε κι άλλα πράγματα από τον Ισπανό προπονητή, που δείχνει τις προπονητικές του ικανότητες.

Για όσους δεν θυμούνται, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, κατά την επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, είχε πει μεταξύ άλλων. «Δεν υπάρχουν συστήματα και τακτικές που δεν θα δουλέψουμε. Θα ετοιμάσω μια ομάδα ανάλογα με τους παίκτες που έχω και θα χρησιμοποιούνται προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του κάθε αγώνα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News