Εθνική Ελλάδας: Τι δεν είπε ο Πογέτ για τον Φορτούνη!

Εθνική Ελλάδας: Τι δεν είπε ο Πογέτ για τον Φορτούνη!

Η Εθνική Ελλάδας στερείται τον πιο ποιοτικό και φορμαρισμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Κώστα Φορτούνη και ο Γκουστάβο Πογέτ ψάχνει δικαιολογίες για να καλύψει το ατόπημα του. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Η Εθνική Ελλάδας είναι αυτή που έρχεται στο επίκεντρο λόγω και των παιχνιδιών που έχει να δώσει με Ιρλανδία, Ολλανδία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024.

Η αλήθεια είναι πως η Εθνική Ελλάδας θα πάει στα ματς με Ιρλανδία, Ολλανδία τον πιο ποιοτικό και φορμαρισμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Κώστα Φορτούνη. Ο οποίος θα μπορούσε, από μόνος του, να αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024.

Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε να έχει τον Κώστα Φορτούνη στην διάθεση του. Ειδικά σε αυτή την Εθνική Ελλάδας λείπει η προσωπικότητα του.

Ο Φορτούνης είναι ο ηγέτης που δεν έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν έχουν το πακέτο που διαθέτει ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο Φορτούνης θα κάνει τους επιθετικούς να σκοράρουν

Δεν είναι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, που μπορεί να λύσει και το θέμα του σκοραρίσματος με πολλούς τρόπους. Είτε να σκοράρει ο ίδιος, είτε να δημιουργήσει για να σκοράρουν οι ποιοτικοί επιθετικοί που έχει η Εθνική Ελλάδας.

Γιατί για να μπορέσουν να σκοράρουν οι Παυλίδης, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης και οι άλλοι επιθετικοί, πρέπει να πάρουν σωστά την μπάλα.

Ποιος θα το κάνει αυτό. Ο Τάσος Μπακασέτας δεν είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής. Κατά συνέπεια η απουσία του Κώστα Φορτούνη είναι πολύ μεγάλη.

Η πίεση στον Γκουστάβο Πογέτ

Αυτά λοιπόν δεν έχει πει ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε εκ νέου στην απουσία του Φορτούνη. Για τον οποίο είπε ξανά πως είχαν μιλήσει σε καλό κλίμα, όταν ο άσος του Ολυμπιακού, ξεκαθάρισε πως σταματάει να είναι διαθέσιμος για την Εθνική Ελλάδας.

«Αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα και ήταν εξαιρετικός μαζί μου γιατί με κάλεσε να μου πει τους λόγους του», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Sun».

Μια δύσκολη απόφαση, την οποία πήρε βλέποντας πως η άλλη πλευρά δεν έδειξε σεβασμό στο πρόσωπο του. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή τον σέβεσαι και θα σεβαστεί και ο ίδιος. Αυτό δεν το έκανε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος δεν τον καλούσε στην Εθνική Ελλάδας, με διαφορες προφάσεις, λες και κάποιοι του είχαν πει να τις αναφέρει…

Καλά έκανε ο Φορτούνης και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας. Μεταφέροντας μεγάλη πίεση στον Γκουστάβο Πογέτ αλλά και την ΕΠΟ γενικότερα για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τέτοιους ποδοσφαιριστές, τους οποίους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει την πολυτέλεια να τους βλέπει να είναι εκτός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News