Ολυμπιακός: Τα λάθη όλων μπορούν να δώσουν δύναμη!

Ολυμπιακός: Τα λάθη όλων μπορούν να μετατραπούν σε δύναμη!

Ο Ολυμπιακός δεν τράβηξε κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου πέραν του Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπάρχουν ευθύνες για όλους, οι οποίες αν διαχειριστούν σωστά και όπως πρέπει, μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ναι ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, έως τον τελευταίο ποδοσφαιριστή. Είναι πολλοί οι παράγοντες που έφεραν αυτήν την εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η πνευματική προετοιμασία. Ο Ολυμπιακός έδειξε να μένει στις μεγάλες νίκες κόντρα στην Γουέστ Χαμ και τον ΟΦΗ. Δύο παιχνίδια όπου ήταν εντυπωσιακός κι έδειξε πολλά καλά στοιχεία.

Δύο νίκες από αυτές που χρειάζεται μια ομάδα που τώρα δημιουργείται. Καθώς δίνει στους παίκτες αλλά και τον προπονητή την απαραίτητη αυτοπεποίθηση.

Γιατί και στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν όλοι καλοί. Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλά και παίκτες. Δεν μπορεί να ξέχασαν την μπάλα αλλά και να μην κάνει και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Δεν μπορεί το δίδυμο των Έσε, Καμαρά να έχει κενά ή ο Κώστας Φορτούνης να μην μπορεί να συνεργαστεί με τον Ποντένσε.

Σίγουρα κρίνεται και ο Ισπανός προπονητής γιατί είναι αυτός που έχει την ευθύνη για την δουλειά που γίνεται. Έχει κάνει λάθη που έχουν αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης είναι το δεύτερο ντέρμπι εντός, μετά τα όσα λεπτά παίχθηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί.

Από την άλλη κόντρα στον ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να παίξει με τρία χαφ. Πριν το ματς κανεις δεν θα μπορούσε να πει πως ήταν λάθος. Δεν του βγήκε όμως. Το άλλαξε στο ημίχρονο, βάζοντας τον Μασούρα στην θέση του Αλεξανδρόπουλου. Δεν βγήκε και αυτό όμως. Προς το φινάλε του αγώνα και με όλα τα επιθετικά όπλα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ.

Ο Ολυμπιακός και τα σκαμπανεβάσματα

Το δεδομενο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει σκαμπανεβάσματα. Που μπορούν να αποδοθούν και στη νέα ομάδα που δημιουργεί. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν ήταν καλά προετοιμασμένος πνευματικά. Ήταν ξεκάθαρο αυτό και υπήρξαν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που το έδειξαν.

Από εδώ και στο εξής δύο είναι τα ζητήματα. Το πιο σημαντικό έχει να κάνει με τα λάθη και πως αυτά θα μετατραπούν σε γόνιμη κριτική και βελτίωση για την συνέχεια.

Το άλλο είναι αν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί και ψυχολογικά να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει πλέον και για τον ίδιο. Την έχουν άλλωστε οι προπονητές, αφού με αυτή ζουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News