Ολυμπιακός: Ψυχραιμία, ο Φορτούναρος είναι εδώ!

Ολυμπιακός: Ψυχραιμία, ο Φορτούναρος είναι εδώ!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με τον Κώστα Φορτούνη να βάζει την υπογραφή του σε μια δύσκολη νίκη που σημαίνει πολλά για την πορεία του τίτλου και τους ανταγωνιστές του! Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που μπορεί κανείς να τα βάζει μαζί της και το έδειξε με την μεγάλη σημασία νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μια νίκη που πήρε ο Ολυμπιακός σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του «Θόδωρος Κολοκοτρώνης». Ένα… τρίποντο που έδωσε ο Κώστας Φορτούνης και για την οικονομία του πρωταθλήματος, είναι δεδομένο πως θα αποδειχθεί σημαντικό.

Έτσι οι Πειραιώτες κλείνουν με γλυκιά γεύση μια εβδομάδα, στην οποία πέρασαν πολλά. Η αρχή έγινε με την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μια βαριά ήττα που προκάλεσε αναταράξεις. Μια δύσκολη στιγμή, την οποία ο Ολυμπιακός ανέλυσε και την ξεπέρασε εσωτερικά, με τους παίκτες και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Μέσα σε όλα είχαν να πάνε στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Γουέστ Χαμ. Όπου ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα. Όποιος νομίζει πως ήταν κάτι απλό αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα σε μια ιστορική και δυνατή ομάδα της Premier League, η οποία έχει τουλάχιστον 7 παίκτες με αξία πάνω από 30 εκατ. ευρώ, πλανάται πλάνην οικτρά.

Οι αναγκαίες αλλαγές

Για να έρθει και το ματς της Τρίπολης, όπου οι μισοί θεωρητικά βασικοί ήταν κουρασμένοι. Έτσι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε την απόφαση να αλλάξει την τριάδα πίσω από τον επιθετικό. Μπήκαν οι Σολμπάκεν, Πεπ Μπιέλ, Σκάρπα, αλλά από αυτούς μόνο ο τελευταίος το πάλεψε!

Χάθηκε έτσι ένα ημίχρονο, μέχρι να έρθει η στιγμή να παίξει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έμεινε εκτός καθώς δεν είχε καλές μετρήσεις μετά το ματς με την Γουέστ Χαμ. Ήταν κουρασμένος κι έπρεπε να πάρει τις ανάσες του.

Ωστόσο είναι σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και δεν χρειάστηκε πάνω από 25 λεπτά για να βάλει την υπογραφή του σε μια μεγάλη νίκη.

Είναι ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής και στην παρούσα φάση ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

Ο Φορτούνης διανύει την καλύτερη σεζόν του

Αυτό που πάντα συνόδευε τον Φορτούναρο, στις ψαγμένες ποδοσφαιρικές κουβέντες, είναι πως μπορεί να πάρει ένα πρωτάθλημα μόνος του. Όσο οξύμωρο κι αν είναι αυτό, αφού ένα σύνολο κερδίζει τίτλους. Αλλά ένα σύνολο θέλει και τον ηγέτη του. Αυτό είναι φέτος ο 32χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος διανύει την καλύτερη σεζόν την καριέρας του.

Είναι πραγματικά ασταμάτητος και δείχνει τον δρόμο στον Ολυμπιακό για τον τίτλο.

Είναι δεδομένο πως οι ανταγωνιστές των ερυθρόλευκων περίμεναν στην γωνία. Δηλαδή να χάσει βαθμούς στην Τρίπολη και σε συνδυασμό με την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και την απόρριψη της έφεσης για την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να έμπαινε σε κλίμα εσωστρέφειας.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι μεγάλο κλαμπ, ξέρει να αποφεύγει κακοτοπιές και να ξεπερνάει δυσκολίες. Γιατί έχει στο ρόστερ του πολλά όπλα. Ένα από αυτά, το μεγαλύτερο, είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Ο οποίος έστειλε μήνυμα στους ανταγωνιστές του πως είναι εδώ και ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει έως το τέλος τον τίτλο. Μια ομάδα που φέτος δημιουργείται, αλλά δείχνει και την στόφα της.

Κοντά και ο κόσμος της ομάδας που ήταν συγκλονιστικός. Πραγματικά ήταν σα να έπαιζαν στο Καραϊσκάκη οι ερυθρόλευκοι. Αυτό ήταν και το δεύτερο μήνυμα από την Τρίπολη. Πως ο λαός του Ολυμπιακού είναι και αυτός εδώ, ενωμένος με την ομάδα και θα δώσει όλες τις μάχες, όπως μόνο εκείνος ξέρει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News