Ολυμπιακός: Μία εικόνα βγαλμένη από το μέλλον που έστειλε μηνύματα!

Ολυμπιακός: Από τον Ρόντινεϊ στον Ζέλσον Μαρτίνς!

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα κόντρα στον Άρη, κάτι από τα προσεχώς με βάση και την ενίσχυση του στο χειμερινό παζάρι. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε απλά την αντίδραση που ήθελε με την νίκη που σημείωσε κόντρα στον Άρη.

Ήταν μια εμφάνιση βγαλμένη από την εικόνα που αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός στο μέλλον. Γιατί ενισχύεται με τις κινήσεις έκανε και θα κάνει στο μεταγραφικό παζάρι με την νίκη επί του Άρη να ήταν η αρχή.

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με την κίνηση που έκανε ο Κάρλος Καρβαλιάλ να δώσει φανέλα βασικού στον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο 28χρονος εξτρέμ με την χρηματιστηριακή αξία στα 35 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2018 ήρθε εν μέσω μια δύσκολης κατάστασης. Καθώς ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ με όργια της διαιτησίας, ενώ τα ίδια και χειρότερα όργια έγιναν κόντρα στην Κηφισιά, αλλά τη νίκησε.

Έτσι ο Ζέλσον Μαρτίνς, που είναι ένα κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα δεν έτυχε της… ανάλογης υποδοχής. Ωστόσο στο γήπεδο θα φανεί η σούπερ μεταγραφή που έκανε ο Ολυμπιακός. Με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να τον βάζει απέναντι στον Άρη και να παίρνει τα μέγιστα από αυτά που ήθελε.

Γιατί ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε την άμυνα του Άρη να πέσει και πάνω του. Αφήνοντας, αναπόφευκτα χώρους στον Ρόντινεϊ για να δράσει, έχοντας και την βοήθεια από τον Γιώργο Μασούρα.

Κάπως έτσι ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν ο κορυφαίος στο εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο που έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη. Παράλληλα δεν είχε τρύπες στα μετόπισθεν, γιατί πήρε βοήθειες από τον Μασούρα, τους χαφ και γενικότερα την σωστή αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς λοιπόν ήταν βασικό κομμάτι της τακτικής του Κάρλος Καρβαλιάλ. Παράλληλα ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από καιρό είδε έναν εξτρέμ του να κάνει την δουλειά που πρέπει.

Το άλλο που έβγαλαν οι Πειραιώτες ήταν η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και το σωστό πρέσινγκ. Οι Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο συνεργάστηκαν άψογα και όλα πήγαν πρίμα.

Στον πάγκο ήταν άλλοι δύο χαφ, οι Τσικίνιο, Όρτα που όταν θα μπουν στην… εξίσωση, ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμα πιο δυνατός στο κέντρο.

Είναι ξεκάθαρος πως αρχίζει να δυναμώνει και μέσα από όλο αυτό θα αποκτήσει η ομάδα και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γιατί δεν τα περιμένει όλα από δύο ή τρεις παίκτες.

Και κάτι ακόμα. Σε αυτό το γήπεδο όπου ηττήθηκαν οι Παναθηναϊκός,  ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και αποκλείστηκε η ΑΕΚ στο κύπελλο, ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News