Ολυμπιακός: «Ραψωδία» Μεντιλίμπαρ με πρωταγωνιστές τους Έσε, Όρτα, Τσικίνιο!

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εμφάνιση για σεμινάριο στην Βουδαπέστη κόντρα στην Φερεντσβάρος με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να στήνει όλο το παιχνίδι πάνω στους Έσε, Όρτα, Τσικίνιο. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντλίμπαρ πλέον πραγματοποίησε μια εμφάνιση στον Βουδαπέστη κόντρα στην Φερεντσβάρος που ήταν να την… πιεις στο ποτήρι!

Η Φερεντσβάρος είναι επιθετική στην έδρα της και πάντα βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν υποδειγματικός και «κέντησε» με την παρουσία του στην κάνοντας την «Groupama Arena» να μοιάζει με την δική του έδρα. Κάτι που ήταν έργο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον τρόπο που έστησε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.

Όπως φάνηκε από το 90λεπτο όλα τα λεφτά ήταν οι τριάδα στο κέντρο των Σαντιάγο Έσε, Αντρέ Όρτα, Τσικίνιο. Συνεργάστηκαν άψογα και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο σε τέτοιο βαθμό λες και παίζουν χρόνια μαζί.

Οι τοποθετήσεις που είχαν ανάμεσα στις δύο μεγάλες περιοχές σε αμυντική και επιθετική λειτουργία ήταν εξαιρετικές.

Και οι τρεις μαζί τηρούσαν τις αποστάσεις τους με ευλαβικό τρόπο. Δημιουργούσαν πάντα τρίγωνα ακόμα και σε θέση άμυνας απλώνοντας ένα τείχος μπροστά από την αμυντική τετράδα.

Η επιθετική τους άμυνα πάνω στην μπάλα βοήθησε να σταματήσουν πολλές επιθέσεις της Φερεντσβάρος, ξεκινώντας ταυτόχρονα δημιουργία για τον Ολυμπιακό.

Ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στις πάσες τους, κάτι πολύ σημαντικό για την κυκλοφορία της μπάλας. Γιατί έτσι δεν έδωσαν ποτέ την δυνατότητα να κλέψει μπάλες και να απειλήσει σε πρώτο χρόνο.

Σε αυτή την συνοχή τους πρόσθεσαν και τις προσωπικές τους λεπτομέρειες. Ο Έσε ντούμπλαρε σε πολλά μαρκαρίσματα των συμπαικτών του και κυρίως από την πλευρά του Ρόντινεϊ, όπου θέλησε να «χτυπήσει» η Φερεντσβάρος. Με τον Βραζιλιάνο να ήταν επίσης πολύ προσεκτικός και δεν έκανε πολλές από τις συνηθισμένες επελάσεις του για να μην αφήνει κενά στα μετόπισθεν.

Ο Αντρέ Όρτα «έσπαγε» μοναδικά την πρώτη ζώνη πίεσης μοιράζοντας την μπάλα προς τα εξτρέμ ενώ ο Τσικίνιο ήταν παντού ακόμα και πίσω από τον Ελ Καμπί.

Φυσικά και δεν υστέρησε κανένας ερυθρόλευκος αλλά η συγκεκριμένη τριάδα ήταν το σημείο – κλειδί για να έχει ο Ολυμπιακός αυτή την παρουσία.

Μια παρουσία την οποία… σκηνοθέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πραγματικά ο Ολυμπιακός γίνεται εντυπωσιακά καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Δεν είναι απλά ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αλλά ο τεχνικός που θα έπρεπε να έχει ο Ολυμπιακός με το συγκεκριμένο υλικό. Οι ιδέες του «κούμπωσαν« άψογα με την ομάδα για να έχει τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά με έναν προπονητή που βρίσκεται 12 μέρες στον πάγκο της.

Είναι κάτι που όμοιο του δύσκολα μπορεί να βρει κανείς, γιατί δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι και η εξαιρετική αγωνιστική εικόνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News