Ολυμπιακός: Της… αμύνης τα παιδιά που «έλειπαν»!

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του και ειδικά η ήττα με τον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα από το σκορ, ανέδειξε ότι πληρώνει σε όλη τη σεζόν, αλλά οφείλει να βρει λύσεις γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πέρασε δεύτερο άσχημο βράδυ στο Καραϊσκάκη. Κι αν αυτό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν μια απογοήτευση, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ένα σοκ.

Δεν γίνεται να προηγείται ο Ολυμπιακός και να δέχεται τρία γκολ από παιδικά λάθη, σε ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Σε ένα παιχνίδι όπου ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή.

Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε η βαριά ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γιατί ο Ολυμπιακός έδειξε τις δυνατότητες του στα πρώτα παιχνίδια με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Και αυτό δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός έχει τα κενά του στην άμυνα και αυτά πληρώνει.

Την πάτησε την περασμένη Πέμπτη και την πάτησε και κόντρα στους “πράσινους”. Το θέμα, όπως φάνηκε και στις δύο αναμετρήσεις, δεν είναι για να προσωποποιηθεί. Δεν μπορεί κανείς να ρίξει όλο το βάρος στον Ρόντινεϊ ή στον Ορτέγκα.

Το θέμα είναι συνολικό και γενικά… κατασκευαστικό! Δηλαδή το πρόβλημα με τα κενά στην αμυντική λειτουργία φάνηκε από την αρχή της σεζόν. Αυτό συνδυάζεται και με τα ατομικά λάθη που είναι επαναλαμβανόμενα.

Λύσεις υπάρχουν και αυτές θα βρει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πρέπει όμως και οι παίκτες ατομικά να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα λάθη που κάνουν ακόμα και σε δύσκολα σημεία του γηπέδου, όπως στην μεγάλη περιοχή. Δεν γίνεται να χάνονται σχεδόν όλες οι μονομαχίες στο ένας με έναν. Πολύ περισσότερο να υπάρχουν μεγάλοι ανοικτή διάδρομοι προς την μεγάλη περιοχή

Αλλά και να μην είναι σωστές οι τοποθετήσεις, όπως στο δεύτερο προσωπικό γκολ που έβαλε ο Ιωαννίδης, όπου κανείς δεν πήγε πάνω του να τον μαρκάρει πριν πάρει την πάσα από τον Μπερνάρ.

Η αλήθεια είναι πως όλη η δουλειά μιας ομάδας γίνεται το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές εκ νέου, στην τεχνική ηγεσία, μέχρι να έρθει ο Μεντιλίμπαρ. Παράλληλα δεν είναι ακόμα ένα “δεμένο” σύνολο και αυτό φαίνεται στην αμυντική λειτουργία.

Ωστόσο δεν είναι και ομάδα που δεν έχει αρετές. Το έδειξε με τις εμφανίσεις του στα πρώτα ματς του Βάσκου προπονητή στον πάγκο του. Όπως η μεγάλη νίκη που πέτυχε στην Τούμπα κόντρα στον φορμαρισμένο και άκρως επιθετικό ΠΑΟΚ.

Οπότε μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερος για να βγάλει τη σεζόν παλεύοντας για το πρωτάθλημα, γιατί όλα μπορούν να συμβούν και το καλοκαίρι θα βάλει τις βάσεις για την δημιουργίας μιας πιο ισχυρής ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News