Ολυμπιακός: Δεν ήταν ποδοσφαιρικό θαύμα, ήταν μια πρόκριση του ΘΡΥΛΟΥ των γηπέδων!

Ολυμπιακός: Δεν ήταν ποδοσφαιρικό θαύμα, ήταν μια ΘΡΥΛΙΚΗ πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πρόκριση που όμοια της δεν έχει πετύχει άλλη ελληνική ομάδα ακριβώς επειδή είναι ο ΘΡΥΛΟΣ των γηπέδων. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έγραψε μια νέα σελίδα στην ένδοξη ιστορία του μετά την επική ανατροπή που έκανε απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στην Μπάτσκα Τόπολα.

Μια πρόκριση η οποία θα μνημονεύεται στο πέρασμα των χρόνων αναφορικά με την πλούσια ιστορία του. Ο Ολυμπιακός είναι ο ψυχισμός του και το DNA του, το οποίο έχει να κάνει με νίκες παντού. Τώρα αυτή η νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν κάτι μοναδικό. Ωστόσο η πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League δεν ήταν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

Ήταν μια Θρυλική επικράτηση από αυτές που μόνο ο Ολυμπιακός ξέρει να κάνει. Αφήνοντας πίσω τους διθυράμβους, αυτό που έγινε κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει λογική!

Ολυμπιακός: Οι Έσε, Τσικίνιο

Πρώτα από όλα η λογική έγκειται στο πάθος και τον εγωϊσμό των παικτών των “ερυθρόλευκων”. Το οποίο συνδυάστηκε με το πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αυτό βγήκε στο χορτάρι του γηπέδου της Μπάτσκα Τόπολα αφήνοντας πίσω τα παιδικά λάθη του πρώτου αγώνα, τα οποία στοίχισαν.

Το ό,τι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν περιμέναμε να το δούμε χθες. Απλά επιβεβαιώθηκε έχοντας και την τύχη με το μέρος του ο Ολυμπιακός.

Πηγαίνοντας στα πιο ειδικά θέματα, όλο το κλειδί ήταν οι αλληλλοκαλύψεις και το γεγονός πως ο Ρόντινεϊ έμεινε περισσότερο πιστός στην θέση του, όσο ποτέ άλλοτε.

Έτσι η Μακάμπι δεν βρήκε διαδρόμους και εγκλωβίστηκε. Παράλληλα οι Έσε, Τσικίνιο έκαναν το τέλειο παιχνίδι και κάλυψαν και τον Αντρέ Όρτα που δεν ήταν τόσο καλός.

Ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος θα μπορούσαν να τρέξουν άλλα 100 λεπτά ακόμα. Δεν ήταν μόνο αυτό καθώς έβγαζαν εξαιρετικά την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση στοχεύοντας στα κατάλληλα σημεία, σε κάθε χρονική στιγμή, όπου είχε κενά η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ήταν οι δύο παίκτες – κλειδιά καθώς κάλυπταν και ό,τι κενά δημιουργούνταν στην αμυντική λειτουργία.

Κάπως έτσι απομονώθηκε και ο Εράν Ζαχάβι, ο οποίος παράλληλα ήταν καλά κλεισμένος και από τους Κάρμο, Ρέτσο.

Η αποφασιστικότητα που έδειξε ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με τις “ζωγραφιές” του Ντάνιελ Ποντένσε έφεραν και την τεράστια ανατροπή, σαφώς και με την εκτελεστική δεινότητα, όσο και την γκολάρα με ανάποδο ψαλίδι από τον Αγιούμπ Ελ Καμπί, για τον οποίο τα σχόλια περισσεύουν πια.

Ο στρατηγός Μεντιλίμπαρ

Φυσικά όλα αυτά έχουν την σφραγίδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρηση. Φάνηκε όταν την κρίσιμη στιγμή επέλεξε να ρίξει στο ματς πέραν του Στέβαν Γιόβετιτς και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και οι δύο έβαλαν γκολ, τα δύο τελευταία που “σφράφισαν” την πρόκριση και βοήθησαν με την εμπειρία τους στην διαχείριση της αναμέτρησης.

Κοινώς ήταν μια μαεστρική καθοδήγηση από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έδειξε και την κλάση του αλλά και το γεγονός πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News