Ολυμπιακός: To ξύλο που «έφαγε», oι 17 τελικές και ο Τζολάκης!

Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος στη νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ αλλά έχει να κρατήσει πράγματα. Γράφει ο Αλ. Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήγε να δώσει ένα do or die (ζωής ή θανάτου) παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Το τελικό 1-0 υπέρ της ΑΕΚ αδικεί τον Ολυμπιακό αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο δεν σκόραρε και την…πάτησε στις καθυστερήσεις με το γκολ που έβαλε ο Ελίασον.

Ένα παιχνίδι σημαντικής σημασίας, με τέτοια ένταση και με τέτοια εξέλιξη έχει διπλή ανάλυση. Η μία που λέει πως αφού ο Ολυμπιακός είδε πως δεν έμπαινε το γκολ, ας έπαιρνε την ισοπαλία. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στα τελευταία λεπτά, ειδικά με αυτές τις επιθέσεις σε πρώτο χρόνο της ΑΕΚ.

Η άλλη ανάλυση που λέει πως καλά έκανε ο Μεντιλίμπαρ και διάλεξε την φουλ επίθεση αφού ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να μείνει στο κόλπο του τίτλου. Ο Βάσκος έβλεπε πως οι παίκτες του «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Για το dna των «ερυθρόλευκων» η δεύτερη ανάλυση είναι αυτή που τον αντιπροσωπεύει. Η στρογγυλή θεά δεν του έκανε, όμως, το χατίρι. Τον «τιμώρησε» αφού θα έπρεπε νωρίτερα εκείνος να είχε… τιμωρήσει την Ένωση.

Ένας Ολυμπιακός που ήταν καλύτερος, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Φαινόταν πως η Ένωση περίμενε να δεχθεί το γκολ με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ωστόσο οι Μασούρας, Ελ Καμπί, Ζέλσον Μαρτίνς και Γιόβετιτς έχασαν κλασικές ευκαιρίες. Και όταν συμβαίνει αυτό, τότε έρχεται στην επιφάνεια ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Όταν δεν βάζεις γκολ στο τέλος το δέχεσαι.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι σε δύσκολη θέση βαθμολογικά. Η εμφάνιση, όμως, που πραγματοποίησε κόντρα στην ΑΕΚ, στέλνει και πολλά καλά μηνύματα για το μέλλον του. Έκανε 17 τελικές με τις 9 να βρίσκουν στην εστία.

Κυκλοφόρησε την μπάλα όπως ήθελε και μέσα σε μια δύσκολη έδρα έδειξε την ανωτερότητα του. Σίγουρα «χτίζεται» κάτι δυνατό και στα παιχνίδια που έχουν απομείνει, για το πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο σερί με νίκες.

Το άλλο εξίσου θετικό ήταν πως ο Μεντιλίμπαρ εμπιστεύθηκε τον Κωνσταντίνο Τζολάκη κι εκείνος τον δικαίωσε. Ο 21χρονος τερματοφύλακας θα μπορούσε να πάρει άριστα αν ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν το γκολ από τον Ελίασον. Η αποφασιστικότητα που έδειξε κάτω από τα γκολπόστ σε ματς – τελικό για το πρωτάθλημα, ήταν εντυπωσιακή. Όσο εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του στο λεγόμενο build up αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας από την άμυνα.

Ένα μεγάλο μπράβο για τον νεαρό τερματοφύλακα, ο οποίος… ψήλωσε πολύ και αναμφίβολα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τελειώσει γρήγορα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του αν δεν το έχει κάνει ήδη…

ΥΓ: Σχετικά με το «ξύλο» που έφαγε ο Ολυμπιακός και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Γιουγκ τις δύο ομάδες στον πειθαρχικό έλεγχο θα πω μόνο το σπρώξιμο που έκανε ο Άμραμπατ στον Ορτέγα απλώνοντας το χέρι του, κάτι που όλοι είδαν, αλλά φάουλ δεν σφυρίχτηκε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News