Ολυμπιακός: Το γουστάρεις το ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ και… που ξέρεις;

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με εμφατικό τρόπο του Άρη, άρεσε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και όπως είπε και ο Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ… τίποτα δεν έχει τελειώσει. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ποιοτικού Άρη, ο οποίος πίστεψε πως θα έκανε την ζημιά στο Καραϊσκάκη.

Οι Ελ Καμπί, Ποντένσε αλλά και ο Καρβάλιο είχαν τις λύσεις για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη που ήθελε και να αφήσει πίσω τις δυο ήττες από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως θα παλέψουν για τις ελπίδες που τους αναλογούν αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Απομένουν 7 αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν τα playoffs της Super League και ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα πως θα κάνει το παν για να μπει στην διεκδίκηση του τίτλου.

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι στο DNA της ομάδας να παρατάει διοργάνωση έστω και αν δεν της πάει καλά. Αυτό θα κάνει και τώρα ο Ολυμπιακός με το ποδόσφαιρο που παίζει πλέον να αρέσει.

Για την ακρίβεια αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ και αυτό έχει περισσότερη αξία από το να ξεχωρίσει κανείς κάποιο πρόσωπο.

Ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι όπου οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ένα δεμένο σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές κερδισμένες μονομαχίες στην αμυντική λειτουργία.

Η αρχή έγινε στην επική ρεβάνς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους “¨16” του Europa League. Η συνέχεια δόθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παρά την ήττα για να έρθει και αυτή κόντρα στον Άρη.

Τρία παιχνίδια, στα οποία οι Πειραιώτες, εκτός των άλλων, δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα αμυντικά. Και αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο credit για τη συνέχεια. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είχε ελάχιστα να κάνει σε αυτά τα ματς κι είναι ένα ακόμα θετικό στοιχεία της δουλειάς που κάνει ο Μεντιλίμπαρ.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Ολυμπιακός πέραν από την αγωνιστική ταυτότητα που αποκτά και η οποία είναι ελκυστική, μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό σε αυτό το καταληκτικό σκέλος της σεζόν.

Και όσο για την κούρσα του πρωταθλήματος, που ξέρεις… Ο Ολυμπιακός την Κυριακή έχει να παίξει με την Λαμία, η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εκτός τον Άρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News