Ολυμπιακός: Γι’ αυτό είσαι ο ΘΡΥΛΟΣ της Ελλάδας

Ολυμπιακός: Γι' αυτό είσαι ο ΘΡΥΛΟΣ της Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ομάδα, ένα κλαμπ που συνέχεια μεγαλώνει το μέγεθος του στην Ευρώπη, είναι ο Θρύλος της Ελλάδας, το συνώνυμο του πάθους, της δόξας της δημιουργίας και της δύναμης. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε απλά ένα ΈΠΟΣ στην Πόλη του, αφού μετά την ομάδα μπάσκετ και αυτή του ποδοσφαίρου γιόρτασε μια τεράστια επιτυχία με την πρόκριση, έναντι της Φενέρμπαχτσε, στα ημιτελικά του Conference League.

Ήταν μια επιτυχία για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που κρατάει ψηλά τη σημαία της Ελλάδας. Πήρε μια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League στο εχθρικό “Σουκρού Σαράτσογλου” απέναντι στην Φενέρμπαχτσε με το μπάτζετ των 200 εκατ. ευρώ και άνω. Μια πρόκριση που ήρθε στα πέναλτι με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Η ψυχραιμία που έδειξε ο Τζολάκης στην διαδικασία των πέναλτι είναι μοναδική. Στα 21 του χρόνια, ο Χανιώτης τερματοφύλακας έγραψε ήδη τον όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Απέκρουσε τρία πέναλτι και λίγο έλειψε να βγάλει ένα ακόμα.

H UEFA ήδη αποθεώνει τον Τζολάκη, ενώ το όνομα του έχει κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Φυσικά και ο Ολυμπιακός σύντομα θα δώσει μαζί του τα χέρια για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι παραπάνω από μια ιστορική πρόκριση

Από εκεί και πέρα εκείνο που πρέπει να τονιστεί περισσότερο από ό,τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο του “Σουκρού Σαράτσογλου” είναι αυτή η τεράστια επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός είναι δύο βήματα από τον τελικό του Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια κι ενώ έχει περάσει μια… ταραχώδη σεζόν.

Άλλαξε τρεις προπονητές για να βρει τον ιδανικό στο πρόσωπο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Έκανε πάνω από 25 μεταγραφές, συνολικά στις μεταγραφικές περιόδους του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Κάτι που σημαίνει πως δεν είχε και την κατάλληλη χημεία σαν.. παρακαταθήκη για να μπορέσει να κάνει κάτι καλό. Βέβαια την ποιότητα την είχε, απλά έπρεπε να βρει και τον κατάλληλο προπονητή.

Χαρακτηρίζεται και έπος αυτό που κάνει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και η γνωστή φράση, η οποία ταιριάζει απόλυτα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός έκανε ένα restart, που όμοιο του στο ποδόσφαιρο δύσκολα θα το βρεις.

Καθώς ο Μεντιλίμπαρ μέσα σε δύο μήνες περίπου κατάφερε να δώσει στην ομάδα την χημεία που επιβάλλεται για να μπορέσει να γευτεί επιτυχίες. Ανάμεσα σε λογικά σκαμπανεβάσματα και σπουδαία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο αφού μιλάμε για δουλειά που συνήθως γίνεται στις προετοιμασίες.

Ο Βάσκος προπονητής, ωστόσο, κατάφερε να βάλει τον Ολυμπιακό στον ίσιο δρόμο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Και με την αυτοπεποίθηση που του έδωσε έκανε αυτή την επική ανατροπή – πρόκρισης κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Μεντιλίμπαρ και οι Τζολάκης, Πασχαλάκης

Στην συνέχεια είδε τον Ολυμπιακό να προηγείται 3-0 της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ματς και από δικά του λάθη έγινε 3-2. Πήγε στην Πόλη κι ενώ δέχθηκε νωρίς γκολ, φαινόταν στο πρόσωπο του πως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ζητούσε από την ομάδα να μείνει ψηλά και να επιτεθεί. Απέναντι σε μια επίσης φουλ επιθετική ομάδα.

Με τις παρεμβάσεις του την κράτησε μέσα στο κόλπο και ήρθε η πρόκριση δια χειρός Τζολάκη. Αυτόν που επίσης ο Μεντιλίμπαρ έκανε πρώτο τερματοφύλακα σε μια στιγμή όπου ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Πολλά τα εύσημα λοιπόν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, πολλά και στους παίκτες του, ακόμα περισσότερα στον Βαγγέλη Μαρινάκη που του ανανέωσε το συμβόλαιο εκείνη την βραδιά της συντριβής από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News