Ολυμπιακός: «Γκρεμίστηκε» το αεροδρόμιο στην άφιξη των θριαμβευτών της Πόλης

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ήταν πιστοί στο ραντεβού τους στο “Ελ. Βενιζέλος”, ακριβώς όπως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που λίγες ώρες νωρίτερα έγραψαν μια από τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας του συλλόγου.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού «γκρέμισαν» το «Ελ. Βενιζέλος» στην υποδοχή της αποστολής από την Πόλη μετά την θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League επί της Φενέρμπαχτσέ στα πέναλτι.

Μικροί, μεγάλοι, οργανωμένοι και… ανοργάνωτοι, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Παρασκευής, για να υποδεχτούν και να πουν ένα “ευχαριστώ” στους ήρωες της προηγούμενης βραδιάς. Στην ατμόσφαιρα, διάχυτο το συναίσθημα της λύτρωσης. Ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο, όμως η πρόκριση επί της Φενέρ ήταν μια δικαίωση για όλα τα ευρωπαϊκά βράδια απόγνωσης του πρόσφατου – και όχι μόνο – παρελθόντος. “Μάγκες, είμαστε στους τέσσερις”, άκουγες κάθε φορά που μια παρέα συναντιόταν ή τις φορές που… έσκαγε η συνειδητοποίηση.

 

 

Κύριοι και κυρίες με οικογένειες, “αλάνια” της κερκίδας με τα ζόρια ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδάκια, που την Πέμπτη βρήκαν στα γάντια του Τζολάκη μια σταθερή αγάπη που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Ένας τρομερός τύπος με πατερίτσες, τις οποίες έκανε… λάβαρα, στη θέα των ηρώων του. Όλοι τους με ένα κολλημένο χαμόγελο, με ένα συναίσθημα, που σήμερα σπανίζει: Ευτυχία, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

 

 

Στις 3:45, ο “σεισμός” είχε ξεκινήσει. Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που είχαν ενημερωθεί για άφιξη στις 4:30, είχαν στήσει το πάρτι τους κάνοντας – μεταφορικά – τη νύχτα, μέρα. Δύο ώρες αργότερα, όταν εντέλει προσγειώθηκε η πτήση, η παραπάνω κουβέντα δεν ήταν μεταφορική. Πλέον ήταν πρωί, με τα όλα του, όμως τη θέση τους είχαν αφήσει μόνο μερικοί εξ αυτών που εργάζονταν νωρίς. Τα… χασμουρητά της αναμονής γίνονταν γρήγορα φωνές και συνθήματα όποτε ηχούσε η τρομπέτα. Όταν δε, άνοιξαν οι πύλες, ακολούθησε η αποκάλυψη.

 

 

 

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος στην Πόλη, χάρισε στον εαυτό του μια τελική βραδιά ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης και μέχρι να βγει από την πύλη είχε γίνει… ποικιλοτρόπως σύνθημα στα χείλη των οπαδών, διέσχισε το πλήθος με ένα καπνογόνο στο χέρι. Ο Ντόη, που ανταπεξήλθε στον απόλυτο βαθμό, παρότι επιστρατεύτηκε εκτάκτως, έσπευσε να μιλήσει με τον αδελφό του, που τον περίμενε καρτερικά μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Μεντιλίμπαρ περπάτησε το… κόκκινο χαλί, που του είχε “στρώσει” ο κόσμος, με ένα μόνιμο… Βαλβερδικό χαμόγελο. Ο Ολυμπιακός… είναι καλά. Είναι πολύ καλά.

 

Στιγμές λατρείας, στιγμές που θα μνημονεύονται δεκαετίες αργότερα. Το αν το βράδυ της Πέμπτης και το ξημέρωμα της Παρασκευής είναι το αποκορύφωμα ή απλά ένα μέρος της ιστορίας, δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ωστόσο αυτό που είμαστε σε θέση να ξέρουμε, είναι ότι η καρδιά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακό, φέτος χτύπησε ξανά όπως… τότε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News