Ολυμπιακός: Μεντιλίμπαρ μας έχεις τρελάνει!

Ο Ολυμπιακός νίκησε το κομβικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας στην ενδεκάδα μόλις τρεις παίκτες από όσους ξεκίνησαν το ματς με την Φενέρμπαχτσε, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε και σίγουρα πιστώνεται στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και την δουλειά που κάνει με όλη την ομάδα. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός πήγε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κι ενώ είναι νωπές οι μνήμες από την επική πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Κάτι που μεγάλωνε τον βαθμό δυσκολίας του ντέρμπι αφού θα περίμενε κανείς να μην υπήρχε καθαρό μυαλό.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός όχι μόνο ήταν σοβαρός αλλά πήρε και άνετα τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, η οποία τον διατηρεί στην μάχη του τίτλου. Και με ευνοϊκό πρόγραμμα τις δύο αγωνιστικές που ακολουθούν καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον Άρη και την Λαμία.

Ένας Ολυμπιακός ο οποίος αγωνίστηκε έχοντας στην ενδεκάδα του μόλις τρεις παίκτες από αυτούς που ξεκίνησαν στον επικό αγώνα της Πόλης με την Φενέρμπαχτσε. Τους Τζολάκη, Τσικίνιο, Ποντένσε. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν νέα… άμυνα με τους Κίνι, Ομάρ Ρίτσαρντς, Ρέτσο, Άμπι κι όμως αυτό δεν φάνηκε.

Στο κέντρο ήταν ο γερόλυκος Ιμπόρα και οι Όρτα, Τσικίνιο ενώ ξεκίνησε και ο Φραν Ναβάρο, μετά από καιρό, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να ήταν στο ένα άκρο της επίθεσης.

Αυτός ο Ολυμπιακός λοιπόν ήταν εξαιρετικός και φαινόταν σαν μια πολύ καλά δουλεμένη ορχήστρα που δεν είχε παραφωνίες. Μια δεύτερη ενδεκάδα, λοιπον, από αυτή που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Μεντιλίμπαρ, αγωνίστηκε σα να είχε παίξει μαζί πολλά ματς.

Η δουλειά του Μεντιλίμπαρ

Κάτι που σημαίνει πως όλο το ρόστερ που έχουν οι “ερυθρόλευκοι” είναι τόσο καλά δουλεμένο, όπου όποιος κι αν αγωνιστεί η συνοχή της ομάδας δεν αλλάζει.

Κι όλα αυτά σε κάτι παραπάνω από μόλις δύο μήνες όπου ο Μεντιλίμπαρ είναι στον ερυθρόλευκο πάγκο. Αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό καθώς δεν είναι αρχή της σεζόν. Δεν υπήρξαν πολλά κενά για να μπορέσει να κάνει ανενόχλητος την δουλειά του.

Αλλά έγινε εν μέσω πολλών και σημαντικών αγώνων. Αν μη τι άλλο είναι ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, κυνηγάει την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου και είναι για τα καλά μέσα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News