Ολυμπιακός: Το μεγαλείο του Θρύλου – Ημιτελικά Conference League και 3Χ3 για το πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός: Το μεγαλείο του Θρύλου - Ημιτελικά Conference League και 3Χ3 για το πρωτάθλημα!

Σε μια χρονιά που όλα έμοιαζαν χαμένα, με τις αλλαγές προπονητών, την ομάδα που δεν είχε χημεία, ο Ολυμπιακός τα διόρθωσε όλα, με την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κυνηγάει ευρωπαϊκό τελικό και κρατά την τύχη στα χέρια του για το πρωτάθλημα. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός και το μεγαλείο του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, παρά μόνο από τον… κακό του εαυτό. Με αυτόν πάλευε από την αρχή της σεζόν, συν τις…τρικλοποδιές του έβαζαν, για να φτάσει τώρα να έχει μπροστά του δύο ημιτελικούς του Conference League, με την Άστον Βίλα, αλλά και να ορίζει την τύχη του για το πρωτάθλημα.

Ένας Ολυμπιακός ο οποίος βρέθηκε να αλλάζει τρεις τεχνικούς, έχοντας κάνει πάνω από 20 μεταγραφές. Κάτι που σημαίνει ό,τι δεν είχε βρει την κατάλληλη χημεία, σε ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ.

Για να έρθει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να “δέσει” άμεσα με το DΝΑ του Θρύλου και τους παίκτες του, βάζοντας τον στις… ράγες της επιτυχίας.

Ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να δώσει αγωνιστική ταυτότητα και να βελτιώσει κατακόρυφα τους “ερυθρόλευκους” σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Με συνεχόμενα και κομβικά παιχνίδια, που ήταν δύσκολο να μπορέσει να δουλέψει με ηρεμία.

Κατάφερε, όμως, να βγάλει όλη την ποιότητα των παικτών του, να τους κάνει να παίζουν ο ένας για τον άλλον και τώρα να έχουν μπροστά τους μια τελευταία ευκαιρία για πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός και τα ιστορικά ματς με την Άστον Βίλα

Πρώτα βέβαια έχουν ραντεβού με την ιστορία, που έχει να κάνει με τους δύο ημιτελικούς του Confernce League, κόντρα στην Αστον Βίλα. Μια πρόκληση στην οποία ο Ολυμπιακός πάει ήρεμος και χωρίς να έχει ματς για το πρωτάθλημα. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα δυναμώσει περισσότερο, ώστε να πάει μετά στην… διαβολοβδομάδα του πρωταθλήματος. Τρία ντέρμπι σε 7 ημέρες με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (εξ αναβολής) και Παναθηναϊκό.

Αφήνοντας πίσω τους δύο χαμένους βαθμούς με τον Άρη, που “πόνεσαν”, ο Ολυμπιακός έχει την μία ευκαιρία του. Αυτή που κανείς από τους διεκδικητές δεν ήθελε να έχει, γιατί οι “ερυθρόλευκοι” είναι η μοναδική ομάδα που μπορούν να πράξουν το ακατόρθωτο.

Το έχουν στον ψυχισμό τους να παλεύουν για τίτλους και γνωρίζουν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Δεν λέει κανείς πω είναι εύκολο. Το αντίθετο μάλιστα, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσει τρία ντέρμπι σε μια εβδομάδα. Ειδικά όταν τα δύο από αυτά θα τα δώσει μακριά από το Καραϊσκάκη (με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό).

Ωστόσο το γεγονός και μόνο πως ο Ολυμπιακός, με όλα αυτά που έχει περάσει βρίσκεται σε αυτή την θέση, λέει πολλά για το μεγαλείο αυτής της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News