Ολυμπιακός: Με τον Αποστολόπουλο, τον Όρτα και τ’ άλλα παιδιά του Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός: Με τον Αποστολόπουλο, τον Όρτα και τ' άλλα παιδιά του Μεντιλίμπαρ!

Ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή πρόβα με την ΑΕΚ, αναφορικά με τον τελικό του Conference League, σε ένα ντέρμπι, που ήταν μόνο στα χαρτιά, στο οποίο ο Μεντιλίμπαρ «έδεσε» κόμπο τον Αλμέιδα. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ένα… μάθημα για τον ίδιο. Κατάλαβε πως αδίκησε τον εαυτό του όλη τη χρονιά και δεν ήταν αυτός οδηγός στην κούρσα για τον τίτλο. Εδώ κολλάει αυτό που λέμε, αν είχε έρθει νωρίτερα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Τα αν όμως όμως δεν χωρούν στο ποδόσφαιρο.

Ο Βάσκος προπονητής έχει αξιοποιήσει στο έπακρο το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός και το πήγε και λίγο παραπάνω. Στο μέλλον. Γιατί μπορεί να έπαιξε κατ’ ανάγκην ο Απόστολος Αποστολόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά αυτό δεν φάνηκε.

Ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε λες και ήταν χρόνια στην ομάδα. Σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, έναν… τελικό και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο ο Αποστολόπουλος δεν μάσησε και αυτό ήταν ένα ακόμα κέρδος για τους “ερυθρόλευκους”. Μπορεί και το μεγαλύτερο. Γιατί στο Ρέντη υπάρχουν πολλά ταλέντα, τα οποία θα αξιοποιήσει ο Μεντιλίμπαρ.

Όπως αξιοποιεί γενικά το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, χωρίς να θέτει στο περιθώριο κανένα παίκτη. Κάθε φορά θα βγάλει κι έναν πρωταγωνιστή, πέραν από τον κορμό, τον οποίο ξεκάθαρα έδειξε πως έχει βρει.

Ο ρόλος του Αντρέ Όρτα

Κόντρα στην ΑΕΚ λοιπόν, ο πρωταγωνιστής ήταν ο Αντρέ Όρτα. Αποτέλεσε το “κρυφό όπλο” του Μεντιλίμπαρ. Για την ακρίβεια έκανε τη δουλειά, που συνήθως κάνει ο Τσικίνιο. Τους άλλαξε ρόλους ο Βάσκος προπονητής και ήταν ένα από τα σημαντικά κομμάτια τακτικής, με τα οποία μπέρδεψε τον Αλμέιδα.

Ο Πορτογάλος χάφ “πάτησε” ουκ ολίγες φορές στη μεγάλη περιοχή ενώ δέσποζε έξω από αυτή με τα τρεξίματα του και τον τρόπο που μοίρασε την μπάλα.

Επίσης ο Ολυμπιακός έβγαλε και πολλούς αυτοματισμούς, ενώ “απάντησε” με περισσότερο τρέξιμο και ταχύτητα, στην ταχύτητα και το τρέξιμο της ΑΕΚ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πάθος που έδειξαν όλοι οι παίκτες, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό έδειξαν την αποφασιστικότητα τους για τη νίκη, έφεραν αυτή την εξαιρετική εμφάνιση.

Μια εμφάνιση που είναι οδηγός και για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αλλά και για τον τελικό του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News