Ολυμπιακός: «Όαση» οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα!

Ολυμπιακός: "Όαση" οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα!

Ο Ολυμπιακός “πέταξε” δύο βαθμούς στα… σκουπίδια με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα έδειξαν πως θα προσφέρουν πολλά στην δημιουργία. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ματς με τον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Super League. Αν δεν ήταν το ντεμπούτο των Γουίλιαν, Σερτζιο Ολιβέιρα θα μπορούσαμε να λέμε πολλά για τα αρνητικά που βγήκαν!

Σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, Αξιόμαχος ο Παναιτωλικός, αλλά όταν χάνεις δύο βαθμούς στο Καραϊσκάκη, με την ομάδα του Αγρινίου, είναι για να προβληματίζεσαι.

Μόνο προβληματισμός όμως, τίποτα άλλο καθώς είναι αρχή ακόμα. Η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες ήρθε για να βάλει τέλος στις αρνητικές αναλύσεις και να κοιτάξουν όλοι τα επόμενα ματς και πως θα γίνουν καλύτεροι.

Ο Ολυμπιακός, οι δύο όψεις του ματς με Παναιτωλικό και το μήνυμα

Βέβαια το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έχει δύο όψεις κι ένα μεγάλο μήνυμα για τη συνέχεια. Ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις. Δεν ήταν.. φρέσκος, δεν είχε ταχύτητα στην σκέψη και πήγε σε πολλές σέντρες, κάτι που δεν συνηθίζει, οι περισσότερες εκ των οποίων μάλιστα ήταν… κακές.

Από την άλλη υπήρξε και εκνευρισμός καθώς ο Παναιτωλικός έπαιξε υπερβολικά πίσω. Με δύο ζώνες άμυνας, οι οποίες ήταν πάρα πολύ κοντά και δεν άφηναν κενά. Οι παίκτες του άντεξαν έως το τέλος για να βγάζουν και ντουμπλαρίσματα σε μαρκαρίσματα επικίνδυνων παικτών του Ολυμπιακού.

Το μήνυμα ήταν πως ο Παναιτωλικός έδειξε και στις άλλες, θεωρητικά, μικρές ομάδες τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κάνουν “ζημιά” στον Ολυμπιακό.

Το ντεμπούτο των Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα

Κάπου εδώ μπαίνουν οι Γουίλιαν και Σέρτζιο Ολιβέιρα. Με την είσοδο τους στο ματς ο Ολυμπιακός απέκτησε… φαντασία στην δημιουργία του. Ο Βραζιλιάνος πήγε να παίξει το κάθετο παιχνίδι των συνεργασιών, αλλά ο Παναιτωλικός είχε πολλούς παίκτες στην άμυνα.

Πήγε να “ανακατέψει” την ομάδα του Αγρινίου στα μετόπισθεν, ωστόσο φάνηκε πως ακόμα θέλει χρόνο για να καταλάβει και τους συμπαίκτες του.

Πιο έμπειρος ο Σέρτζιο Ολιβέιρα από ελληνικό πρωτάθλημα, “έδειξε” αμέσως πως με την ποιότητα του μπορεί να προσφέρει πολλά. Παραλίγο και να σκοράρει ο Πορτογάλος χαφ, ο οποίος το έχει με το γκολ και τα εξαιρετικά του σουτ.

Ο Ολιβέιρα κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και ήταν πιο απειλητικός προς την άμυνα του Παναιτωλικό. Αν έβαζε και γκολ θα ήταν ήρωας του ματς.

Σίγουρα πάντως οι Γουίλιαν, Σέρτζιο Ολιβέιρα όταν “δέσουν” με τους συμπαίκτες τους θα προσφέρουν πολλά στην δημιουργία και η εικόνα του Ολυμπιακού θα είναι καλύτερη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News