Ολυμπιακός: Ανάβει τις μηχανές, σβήνει τα λάθη, φεύγει για Βαρκελώνη

Ο σβηστός (κατόπιν σχεδίου) εδώ και πολλές εβδομάδες στην Basket League Ολυμπιακός αφιερώνεται πλέον στην Μπαρτσελόνα και πρέπει να σταματήσει να χαρίζει τόσους πόντους από τα λάθη του. Ο Μόουζες Ράιτ επανέκαμψε άμεσα, ο Φίλιπ Πετρούσεφ επανεμφανίστηκε ορεξάτος κόντρα στον Προμηθέα.

Προμηθέας, όπως Περιστέρι, Αρης, ακόμα και Καρδίτσα και Μαρούσι. Για πολλοστή φορά το τελευταίο δίμηνο, ο Ολυμπιακός έβγαλε τόσο σβηστός μια εντός έδρας υποχρέωση για την Basket League, που αν κάποιος δει την εξέλιξη του σκορ, θα νομίσει πως κινδύνευσε να χάσει.

Τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, το σκορ ήταν 70-65 απέναντι στους εννιά παίκτες (εξαιτίας της ίωσης που ξέκανε τέσσερις άλλους) του Ηλία Παπαθεοδώρου. Στο προηγούμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ το Περιστέρι καταβλήθηκε με 91-83 και ενώ προηγούνταν επί 31 λεπτά, έχοντας πάρει και διψήφιες διαφορές.

Με τιμητική διαφορά οκτώ πόντων έφυγε ηττημένος από το Φάληρο αμέσως πιο πριν και ο Αρης, που επίσης ήταν μπροστά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Οι Καρδιτσιώτες είχαν το προβάδισμα στο 29’, το Λαύριο είχε προσπεράσει στο 35’, προτού υποκύψει με 93-87.

Ομως… όχι. Στην πραγματικότητα, κατά πώς εξήγησε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το χθεσινό 80-69 επί των Αχαιών, η ομάδα του έχει κατεβάσει ηθελημένα ρυθμούς εντός των τειχών. Επαιζε στα κόκκινα στον εξαιρετικό δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, εύλογα δεν έκανε το ίδιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με άλλα λόγια, οι Πειραιώτες όλο αυτό το διάστημα παίζουν τόσο… όσο στην Α1 – πλην ΟΑΚΑ, όπου παρά το ανύπαρκτο ουσιαστικά διακύβευμα, πάσχισαν για το «διπλό» γοήτρου, χάνοντάς το στις λεπτομέρειες. Μια κι ο λόγος όμως για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΑKTOR, εδώ εντοπίζεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που πρέπει πραγματικά να ανησυχήσει, μπας και εξαλειφθεί.

Η θεόρατη διαφορά των πόντων από λάθη αντιπάλων έγειρε την πλάστιγγα προς τους «πράσινους» τη Δευτέρα. Ακούς εκεί 30 (οι γηπεδούχοι) έναντι 5… Κόντρα στον Προμηθέα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν 17 τέτοιους πόντους, μα οι Πατρινοί 29!

Υπερβολικά τα 21 λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα, με τέσσερις παίκτες να υποπίπτουν σε τρία και πάνω. Λάθη… «κακά», από αυτά που μετατρέπονται σε αθέλητες ασίστ προς τον αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε έξι (λάθη) και οι φιλοξενούμενοι τα εκμεταλλεύτηκαν όλα, σημειώνοντας από αυτά 12 πόντους.

Παναθηναϊκός και Προμηθέας έφτασαν σε διψήφιο αριθμό κλεψιμάτων αυτές τις ημέρες και η μπάλα πρέπει να προστατευτεί πολύ περισσότερο την επόμενη βδομάδα στη Βαρκελώνη. Εκεί όπου δεν έχει βρεθεί ποτέ του ο Μόουζες Ράιτ, όπως μας ενημέρωσε.

Μετά από δύο εκπληκτικές εμφανίσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και την Ευρωλίγκα, ο νεόκοπος στο λιμάνι σέντερ ήταν αρνητικός προ ημερών στο ΟΑΚΑ. Εν τέλει ήταν μια απλή παρένθεση στην εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει στο τοπ επίπεδο.

Απέναντι στους Αχαιούς έβαλε 21 πόντους σε 19 λεπτάκια, ανανέωσε τρεις επιθέσεις, τελείωσε ξανά και ξανά φάσεις από κάθετες πάσες του Τόμας Γουόκαπ. Από κοντά ο Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος επιτέλους επανεμφανίστηκε και… έπιασε τις υπόλοιπες δουλειές: 6 πόντοι, άλλα τόσα ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες.

Υγιής είναι πλέον και ο (προς το παρόν αδήλωτος στην Basket League) Νίκολα Μιλουτίνοφ, η γεμάτη φροντ λάιν δεν έχει να φοβηθεί εκείνη της Μπάρτσα, ειδικά τώρα που ο Μπίλι Ερνανγκόμεθ δίνει μάχη με τον χρόνο ώστε να είναι έτοιμος στο πρώτο τζάμπολ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News