Ολυμπιακός: Στα τρία σερί (που δέχεσαι), πέναλτι…

Ολο επέστρεφε και όλο έμενε πίσω στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός. Εμεινε και από λάδια, με τον Βεζένκοφ καλά κλεισμένο και τους διακριθέντες ψηλούς να έχουν μεγάλα προβλήματα αμυντικά. Η ήττα από τη Φενερμπαχτσέ ήρθε με τρόπο… αντίθετο από το περσινό κλείσιμο, αλλά κι από το πρόσφατο φιλικό.

Τύποις, τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός έκλεισε την περασμένη ευρωπαϊκή του σεζόν απέναντι στη Φενερμπαχτσέ. Ηταν η τελευταία του αντίπαλος τόσο στη ρέγκιουλαρ σίζον με το 84-81 του ΣΕΦ όσο και στο φάιναλ φορ.

Κέρδισε και στον μικρό τελικό του γοήτρου οριακά, με 20άρα του Αλεκ Πίτερς (κι επίσης διψήφιους τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Νικόλα Μιλουτίνοφ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη) και… κίνησε για τη νέα σεζόν. Αποφασισμένος να γεμίσει όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να μη χύσει την ύστατη στιγμή και την καρδάρα, που με συνέπεια γεμίζει εδώ και τρία χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Το τέλος, έγινε η αρχή. Πρώτη αντίπαλος, η Φενέρ – που είχε καταβληθεί και πριν από 19 μέρες στο τουρνουά του Ηρακλείου, με εκείνο το τρίποντο στην εκπνοή του μέχρι πρότινος παίκτη της, Τάιλερ Ντόρσεϊ. Στην «Ουλκέρ Σπορτς Αρίνα», ήταν σειρά ενός… αντίστροφου πρώην να κρίνει το ματς.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ξεκίνησε με πέντε γρήγορες ασίστ, κράτησε σταθερά τα ηνία όταν τέθηκε νοκ άουτ με (δυστυχώς μάλλον σοβαρό) τραυματισμό ο Σκότι Γουίλμπεκιν και, όταν η μπάλα έκαιγε, την έστειλε και με τις αγαπημένες του προσωπικές ενέργειες στο καλάθι: το όλον 19 πόντοι, 7 τελικές πάσες, 26 στην αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, σημείο αναφοράς στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια δεν υπήρχε. Ο Γουίλιαμς-Γκος ψάχνεται στην αναδιαρθρωμένο μπάκορτ, ο Εβάν Φουρνιέ πέρασε πάλι απαρατήρητος, ο Λούκα Βιλντόσα είχε το υψηλότερο νούμερο στη στατιστική του στα (τρία) φάουλ που ο ίδιος χρεώθηκε. Ο Τόμας Γουόκαπ βοήθησε μονάχα δημιουργικά, ο δε Λαρεντζάκης βρίσκεται σταθερά εκτός ροτέισιον και παρκέ.

Η μεγάλη πληγή, βέβαια, ήταν τα ριμπάουντ. Είκοσι περισσότερα πήραν τα θηρία των γηπεδούχων, 14 διαφορετικές επιθέσεις τους ανανέωσαν. Οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας δεν ήταν οι 18 έναντι 10 που αποτύπωσε η στατιστική υπηρεσία, διότι οι νικητές πήραν πολύ περισσότερους γυρίζοντας την μπάλα με υπομονή, μετά από ένα επιθετικό τους ριμπάουντ…

Οι σέντερ Μόουζες Ράιτ και Φίλιπ Πετρούσεφ διακρίθηκαν επιθετικά, μα πίσω υστέρησαν. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μπήκε στη μάχη λες και δεν έλειπε στα περισσότερα φιλικά (και το Σούπερ Καπ), αλλά εύλογα δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια. Από τη στιγμή που κλείστηκε καλά κι ο Βεζένκοφ, παίρνοντας όλα κι όλα έξι σουτ, η επικράτηση των «καναρινιών» με 82-71 ήρθε μοιραία. Οσο για τον Πίτερς, εξακολουθεί να ψάχνει χρόνο και κυρίως ρόλο, μετά την επιστροφή του Σάσα.

Κορυφή του παγόβουνου, τα 4/20 τρίποντα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Χωρίς σταθερές επιθετικά, με προβλήματα αμυντικά, ο Ολυμπιακός δέχτηκε τρία διαφορετικά μεγάλα σερί στο δεύτερο ημίχρονο: 11-0 στην πρώτη και μοναδική διαφορά που ο ίδιος προηγήθηκε με έξι πόντους, 10-0 πάνω που το είχε ξαναγυρίσει και προηγηθεί με τέσσερις, 8-0 όταν είχε ισοφαρίσει σε 65-65.

Στα τρία κόρνερ, πέναλτι, λέγαμε μικροί, παίζοντας μπάλα. Για τους Πειραιώτες, που είναι ακόμα (όπως κι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άλλωστε, η οποία απλώς έπαιξε σκληρότερη άμυνα) ανέτοιμοι, ίσχυσε κάτι άλλο: στα τρία σερί (που δέχτηκαν), πέναλτι. Ποινή σημαίνει αυτό το τελευταίο στα αγγλικά και για τον Ολυμπιακό ήταν το πρώτο του κίτρινο φύλλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News