Άρης-Γκόμελ: Γιατί είναι τελικός και γιατί πάει πόλεμο – Οι υψηλές προσδοκίες και η πίεση από τις ευρωπαϊκές αποτυχίες

Ο Άρης επιστρέφει δυναμικά στο Europa Conference League απόψε το βράδυ (21:00) κόντρα στους Λευκορώσους της Γκόμελ και ο πυρετός στο Κλεάνθης Βικελίδης ανεβαίνει, αφού το ματς αυτό είναι κομβικό για όλη τη χρονιά!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ο Άρης έχει μεγάλες ευρωπαϊκές προσδοκίες και τη δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να έχει ποιότητα, αλλά είναι λογικό πως δεν μπορεί να είναι αγωνιστικά έτοιμος, άλλωστε σχεδόν μέχρι το τέλους του Ιουνίου δεν ήξερε αν θα του επιτραπεί να κάνει μεταγραφές. 

Επομένως το μόνο που θέλει κόντρα στην Γκόμελ, είναι η πρόκριση που θα του δώσει κι άλλο χρόνο για να προετοιμαστεί και να δουλέψει στο γήπεδο. 

Ο Καρυπίδης και ο στόχος των ομίλων

Ο Θόδωρος Καρυπίδης το είπε ωμά στη γραπτή δήλωση του: Στηρίζει πολλά φέτος στην ευρωπαϊκή πορεία και έχει θέσει στόχο τη συμμετοχή στους ομίλους. Έχει επενδύσει σε μεταγραφές και περιμένει σε σημαντικά έσοδα, για τα οποία όμως θα χρειαστούν τρεις προκρίσεις. 

Και επειδή είναι αναμενόμενο να γίνεται σύγκριση με τις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές αποτυχίες και τους αποκλεισμούς από την Μόλντε, την Κόλος Κοβαλίβκα και την Αστάνα, καταλαβαίνει κανείς την πίεση που υπάρχει στα αποδυτήρια του Κλεάνθης Βικελίδης για το αποτέλεσμα. 

Ίσως έτσι να εξηγείται και η δήλωση του Νταμπό για πόλεμο, αλλά και η ατάκα του λιγομίλητου Μπούργος για τελικό. Όλοι στην Αλκμήνης προετοιμάζονται για ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, όπως ήταν αυτό με την ΑΕΚ στα πλέι οφ, όταν εξασφάλισαν την Ευρώπη. Τώρα ήρθε η ώρα να παίξουν για το έπαθλο που κέρδισαν και δεν θέλουν να σκέφτονται ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό από την πρόκριση στον τρίτο γύρο. 

Οριακά σύνθεση από Μπούργος

Μέσα σε όλα τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ο Άρης, υπάρχει και η τιμωρία του Ματέο Γκαρσία, αλλά και η απουσία του Εμπακατά λόγω Covid. Ο Χερμάν Μπούργος που ξέρει ότι πρέπει να στηριχτεί σε παίκτες που ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, μετά βίας σχηματίζει ενδεκάδα και στη συνέχεια θα έχει μια δύο αλλαγές στη διάθεση του και στο βάθος του πάγκου το νέο αίμα, που το αίμα του βράζει βέβαια, αλλά ούτε έχει φανταστεί την ευρωπαίκή εμπειρία. 

Μια πιθανή ενδεκάδα του Αργεντινού θα αποτελέσουν οι Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταμπό, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκρέι και Καμάτσο ή Πάλμα. 

Αυτοί βέβαια που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια, είναι οι φίλαθλοι του Άρη, που ετοιμάζονται για ένα ακόμα πάρτι στις κερκίδες, με στόχο να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο για τους ψυχρούς Λευκορώσους. Ο Άρης έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του με την Γκόμελ, ένα μοναδικό πλεονέκτημα και δεν έχει περιθώρια για στραβοπατήματα. Απόψε το βράδυ θα ξέρουμε πόσο κοντά θα έχει πλησιάσει στο στόχο του από το πρώτο παιχνίδι. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News