Μακάμπι-Άρης: Εφιάλτης στο Τελ Αβίβ, ο Κουέστα τον έσωσε από συντριβή!

O Παναγιώτης Γκαμπράνης σχολιάζει την απογοητευτική εικόνα του Άρη στο Τελ Αβίβ που έφερε την ήττα με 2-0 από τη Μακάμπι και τον «ιπτάμενο» Κουέστα, ο οποίος κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση.

Σαν να ξύπνησαν ο Τζάμσι, ο Μαγκί κι ο Αροέστι από το παρελθόν και ενέπνευσαν τους παίκτες του Ίβιτς! Ο Άρης  ήταν απρόβλεπτα κακός στο Bloomfield Stadium της Μακάμπι Τελ Αβίβ και το τελικό 2-0 αδικεί τους γηπεδούχους, που είχαν κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνουν στα ύψη το σκορ, αλλά έπεσαν πάνω στον σπουδαίο Χουλιάν Κουέστα, που έκανε ότι μπορούσε να για να καλύψει τα κενά των συμπαικτών του.

Δεν διάβασε καλά το παιχνίδι ο Μπούργος; Επηρέασε η αλλαγή σχηματισμού; Βρέθηκαν σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες; Ήταν τόσο καλοί οι παίκτες της Μακάμπι; Όπως και να έχει ο Άρης ήταν κακός, κάκιστος, αλλά πάλι έχει ελπίδες πρόκρισης αρκεί να ξεχάσει πολύ γρήγορα, άμεσα αν γίνεται τον εφιάλτη στο Τελ Αβίβ.

Αν μάλιστα ο Καμάτσο είχε βρει στόχο στην άδεια εστία στο 95′, ο Άρης θα είχε τεράστιες ελπίδες για τη ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Κάκιστος ο Άρης, η αλλαγή του Μπούργος δεν βοήθησε

Ο ΧερμάνΜπούργος αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό του από 4-4-2 σε 4-2-3-1 με τον Ματέο Γκαρσία να παίρνει τη θέση του Λουίς Πάλμα για να δώσει περισσότερες αμυντικές βοήθειες στον άξονα, αλλά στην πράξη η σκέψη αυτή δεν απέδωσε.

Ο Άρης χωρίς ρυθμό και τρεξίματα βρισκόταν συνεχώς σε φάση άμυνας και ακόμη χειρότερα έδινε διαρκώς ευκαιρίες στην Μακάμπι να επιτεθεί με διαφορετικούς τρόπους. Οι Ισραηλινοί έψαξαν το γκολ με μακρινές μπαλιές, με συνδυαστικό παιχνίδι, με κάθετες πάσεις αλλά και από τα άκρα και αν δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ο Χουλιάν Κουέστα, ο Άρης θα είχε τεράστιο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο με τόσα κενά στην άμυνα και νεκρά διαστήματα, ήταν αναμενόμενο για την Μακάμπι να προηγηθεί στο 29′ με το όμορφο πλασέ του Γιοβάνοβιτς, που εντυπωσίασε με την άμεση εκτέλεση και είχε προειδοποιήσει δύο φορές νωρίτερα.

Χωρίς αμυντική οργάνωση από την πλευρά του Άρη, ήταν λογικό να σκοράρουν οι γηπεδούχοι με τόσες επιθέσεις κι ας μην ήταν κάτι φοβερό ως ομάδα, με ένα στυλ παιχνιδιού μάλλον αναμενόμενο, αλλά με πολλά δώρα από τους παίκτες του Μπούργος.

Το μόνο που είχε να επιδείξει ο Άρης στα πρώτα 45 λεπτά ήταν δύο καλά σουτ του Μαντσίνι που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Πέρετζ και τις φωνές προς τον Ολλανδό διαιτητή για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ο Κουέστα πάλευε μόνος του!

Ο Μπούργος προσπάθησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και έριξε στο ματς τον Μάνου Γκαρθία, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη, σε μια προσπάθεια  να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και να αξιοποιήσει τον Γκρέι με τις κάθετες πάσεις του.

Ωστόσο ο Άρης δεν άλλαξε εικόνα στο παραμικρό, ούτε όταν όταν μπήκαν οι Πάλμα και Καμάτσο, καθώς η Μακάμπι κυριαρχούσε απόλυτα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ήταν τόσο παιδικά τα λάθη στην άμυνα, που αν δεν υπήρχε στην εστία ο φανταστικός Κουέστα, ο Άρης θα είχε ελάχιστες πιθανότητες στη ρεβάνς. Ο Ισπανός κίπερ έπαιξε κα για τους στόπερ, σταματώντας κάθε φάση της Μακάμπι, που κάλπαζε στο γήπεδο.

Ο Ζαχάβι τον «σκότωσε»

Κι ενώ ο Άρης προσπαθούσε να διαφυλάξει το 1-0 για να έχει περισσότερες ελπίδες στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήρθε στο 85′ ο σούπερ σταρ Ζαχάβι για να εκμεταλλευτεί μία ακόμα αμυντική αδράνεια και με σουτ να νικήσει τον Κουέστα για το 2-0.

Τι έχασε ο Καμάτσο!

Στην μοναδική στιγμή σε όλο το ματς που ο Άρης κατάφερε να αλλάξει την μπάλα και να επιτεθεί με συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 95′! Ωστόσο από την τελική πάσα του Ντιόπ, ο Καμάτσο δεν πρόλαβε να τη βρει όπως ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα και η μπάλα πέρασε βασανιστικά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της άδειας εστίας του Πέρετζ! Σπάνια χαμένη ευκαιρία, που στον Άρη ελπίζουν να μην τους κοστίσει!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News