Άρης: Μια αλλαγή προπονητή που άργησε να γίνει

Eurokinissi

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης γράφει για την απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη να αντικαταστήσει τον Χερμάν Μπούργος στην τεχνική ηγεσία του Άρη πριν καν μπει ο Σεπτέμβριος…

Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν η απόφαση του Θόδωρου Καρυπίδη να βάλει βίαια τέλος στη συνεργασία του με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη. Ίσα ίσα. Αρκετές φορές η σχέση τους είχε φτάσει στα όρια και το διαζύγιο ματαιώθηκε στο… τσακ.

Είχε προηγηθεί η πρώτη απογοήτευση στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ στο Κλεάνθης Βικελίδης και πολύ περισσότερο η έκρηξη από την εντός έδρας ήττα με τον Ολυμπιακό. Η ανατροπή όμως των δεδομένων με τις νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και η συμμετοχή στο Europa Conference League διατήρησαν τον Αργεντινό στη θέση του.

Η τελευταία κρίση ήταν μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μακάμπι, για τον οποίο ο Μπούργος φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, όταν παρουσιάστηκε αδιάβαστος και απροετοίμαστος στο πρώτο παιχνίδι με του Ισραηλινούς στο Τελ Αβίβ. Ο Καρυπίδης ξέσπασε και πάλι, αλλά ο μικρός χρόνος μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον αποθάρρυνε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Μπούργος.

Η νίκη επί του Λεβαδειακού έδωσε οξυγόνο στον «Ελ Μόνο» ήταν όμως γνωστό σε όλους. Ο Μπούργος θα συνέχιζε στον πάγκο όσο κέρδιζε. Και η σφαλιάρα από τον Παναιτωλικό δεν μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη.

Ήταν θέμα χρόνου, ίσως έπρεπε να γίνει πιο μπροστά

Η εικόνα του Άρη έδειχνε ότι υπήρχαν αγωνιστικά θέματα παρά τις πολλές μεταγραφές. Από το περσινό κόμπακτ μεσοαμυντικό σύνολο, που δεν μπορούσε να σκοράρει, φτάσαμε στην ομάδα με τεράστια ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά με πολλά κενά μεσοαμυντικά.

Ακόμη κι η Γκόμελ προβλημάτισε κάποιες στιγμές, η Μακάμπι ανέδειξε πολλά προβλήματα, ο Λεβαδειακός στην πρεμιέρα είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκόραρε και ο Παναιτωλικός τα έβγαλε όλα στη φόρα.

Ίσως ο Θόδωρος Καρυπίδης θα έπρεπε να είχε πάρει την απόφαση για αλλαγή μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αφού είχε και τους προβληματισμούς του, αλλά κι αυτή δεν είναι μία εύκολη απόφαση. Ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί και ο Θόδωρος Καρυπίδης ήθελε να διώξει από πάνω του την ταμπέλα για την ευκολία με την οποία αλλάζει τους προπονητές, αλλά τελικά δεν το απέφυγε.

Και τώρα τι;

Χωρίς τεχνικό διευθυντή στην ΠΑΕ Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να σκεφτεί διπλά και τριπλά σε ποιον θα εμπιστευτεί την επένδυσή του και ένα ρόστερ εκατομμυρίων. Είναι προφανές ότι υπάρχουν ακόμα κενά που φωνάζουν για ενίσχυση παρά τις μεταγραφές που έγιναν. Στον άξονα ο Άρης είναι αδύναμος, ενώ στις θέσεις των ακραίων μπακ δείχνει να έχει αποδυναμωθεί. Την ίδια στιγμή μεσοεπιθετικά συνωστίζονται παίκτες με ποιότητα και βαρύ όνομα που δύσκολα θα συμβιβαστούν με τον πάγκο.

Αυτό πάντως που προέρχει είναι να δώσει ο νέος προπονητής στον Άρη αγωνιστική ταυτότητα που προς το παρόν αγνοείται. Να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο και όχι να λειτουργούν ο καθένας με το ποδοσφαιρικό του ένστικτο. Χρόνος υπάρχει πολύς, ακολουθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και μία ήττα στο ξεκίνημα δεν είναι πρόβλημα. Αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News