Άρης: Κέρδισε ψυχολογία, θέλει δουλειά, το Μουντιάλ θα τον σώσει!

Eurokinissi

Η νίκη του Άρη κόντρα στον Ιωνικό ήταν βάλσαμο πριν από το ντέρμπι στη Λεωφόρο, ωστόσο είναι φανερό ότι ο Πάρντιου θέλει χρόνο με τους παίκτες του για να φτιάξει ξανά ανταγωνιστική ομάδα… μακράς διαρκείας!

Από τις αποδοκιμασίες στα χειροκροτήματα, ένας Ετέμπο δρόμος! Η εικόνα στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν εντυπωσιακή. Ο Άρης χωρίς να είναι χειρότερος από τον Ιωνικό βρέθηκε πίσω στο σκορ, οι ποδοσφαιριστές αγχώθηκαν ακόμα περισσότερο και πιέστηκαν και ο κόσμος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. Αν ο Άοσμαν στο 47′ έκανε και το 0-2, κανείς δεν ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το παιχνίδι για τον Άρη.

Ωστόσο όταν το ματς έγινε ροντέο, η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Άρη επικράτησε, οι αλλαγές του Πάρντιου ήταν ουσιαστικές και βοήθησαν στην ανατροπή και σε ένα δεκάλεπτο μέσα ο στόχος επιτεύχθηκε μέσα σε αποθέωση.

Οι νίκες σκεπάζουν τη γκρίνια

Οι νίκες αγοράζουν χρόνο. Και ο Άρης κέρδισε μία εβδομάδα προετοιμασίας σε ήρεμο κλίμα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Και φυσικά η ομάδα σηκώνει μεγάλη βελτίωση. Πρέπει να καλυφθούν τα κενά του καλοκαιριού, ο Πάρντιου μαθαίνει σε κάθε ματς την ομάδα, λείπουν και βασικά στελέχη λόγω τραυματισμού. Ήδη υπάρχει ανησυχία και για τον τραυματισμό του Μαντσίνι και του Ζερβίνιο. Αλλά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που δεν παρουσιάζουν την παραμικρή βελτίωση και αρχίζουν να χάνουν και την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Θα χρειαστούν κι άλλοι Ετέμπο

Ο Πίτερ Ετέμπο έκανε ελπιδοφόρο ντεμπούτο και σ΄αυτό πρέπει να προσθέσουμε τούτο: ότι ήταν έτοιμος να παίξει 60 λεπτά, αλλά αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, καθώς προφανώς ο Πάρντιου πίστευε πως δεν μπορούσε άλλος από τον πάγκο να του δώσει τις αμυντικές λύσεις που ζητούσε. Ο Ετέμπο έπαιξε με άνεση στη θέση του αμυντικού μέσου, έδινε συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του, κάποιες στιγμές έβαλε τις φωνές στον Νταμπό. Στο τέλος έμεινε από δυνάμεις, ήταν αναμενόμενο. Σίγουρα όμως έδειξε ότι θα γεμίσει τη θέση και αν επιστρέψει και ο Ντουκουρέ, θα μπορέσουν να κάνουν ένα ισχυρό δίδυμο.

Ο Άρης θα χρειαστεί κι άλλους Ετέμπο στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πρέπει να βρει έναν παίκτη σε κάθε γραμμή, χωρίς όμως να έχει περιθώρια για λάθη. Πρέπει να πάρει έτοιμους παίκτες, για το επίπεδο και τους στόχους του Άρη. Ο ανταγωνισμός έκανε ουσιαστικές μεταγραφές και ο Άρης πρέπει να μείνει σε top level.

Τα κέρδη και οι ζημίες

Πέρα από τον Ετέμπο που σκόρπισε αισιοδοξία με την εμφάνισή του, στα κέρδη του αγώνα είναι: Η καταλυτική συμμετοχή του Μαζικού στα γκολ. Η εμφάνιση του Ενκουλού, που δείχνει ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι καλύτερος και ίσως με την επιστροφή του Μπράμπετς να πάρει ανάσες και ο Φαμπιάνο. Η παρουσία του Ματέο Γκαρσία, που έβγαλε προσωπικότητα και είχε μεγάλη συμμετοχή στην ανατροπή. Αντίθετα ο Άρης είχε και παίκτες που δεν ξέφυγαν από την μετριότητα.

Ο Νταμπό σε ένα ακόμα παιχνίδι πήγαινε στα χαμένα και δημιουργεί την εικόνα ότι δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του. Ο Καμάτσο ήταν επιπόλαιος και δεν τελείωνε προσπάθειες. Ο Ζερβίνιο δεν είναι ακόμα έτοιμος, παίζει στο 50% (ίσως και λιγότερο) των δυνατοτήτων του και δείχνει να φοβάται μετά τον τραυματισμό του. Ο πάγκος ίσως κάνει καλός στον Ιτούρμπε. Ο Γκρέι είναι ο μοναδικός φορ, με ότι αυτό συνεπάγεται, μέχρι να έρθουν ενισχύσεις. Και ο Μάνου Γκαρθία πρέπει να συνειδοτοποιήσει ότι θα είναι ο ηγέτης του Άρη, να λυθεί και να διώξει το άγχος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News