Άρης: «Σταματήστε!» Στα μπαλκόνια του Περιστερίου ακούστηκε η φωνή του Άλκη Καμπανού

EUROKINISSI

Το «μη με χτυπάτε άλλο» του Άλκη έγινε «σταματήστε» με την απελπισμένη φωνή της γυναίκας στα στενά του Περιστερίου ενώ οι κάμερες που σηκώθηκαν από τα μπαλκόνια έσωσαν τους οπαδούς του Άρη από μία νέα τραγωδία.

Δεν το χωράει ο νους όσο κι αν το σκεφτείς. Οι κραυγές από τα μπαλκόνια σου τρυπούν το μυαλό και το βλέμμα άθελα του θέλει να δραπετεύσει από την εικόνα με τα κλομπ να ανεβοκατεβαίνουν και να χτυπούν αδιακρίτως στο ψαχνό.

Αλλά η υπάρξη αυτών των video έσωσε τους οπαδούς του Άρη από μία πιθανή νέα τραγωδία. Τα video και οι φωνές από τα μπαλκόνια φρέναραν την ωμή αστυνομική βία, που αισθάνθηκαν στο σώμα τους όσοι βρέθηκαν στο στενό.

Σαν να ήταν ο Άλκης εκεί για να προστατεύσει τους δικούς του ανθρώπους. Τραγική ειρωνία; Κάποιος; Κάποιοι από τους ένστολους; Ρωτούσαν τι κάνει ο Άλκης, αν τον άφησαν πίσω…

Ποιοι είναι αυτοί που λέγονται άνθρωποι και σκυλεύουν τη μνήμη ενός νεκρού; Και που είναι η Πολιτεία να αποδώσει τις ευθύνες. Με μία μετακίνηση αστυνομικού (αλήθεια τι τιμωρία είναι αυτή) έκλεισε η υπόθεση;

Ας ακούσουν την μαρτυρία του πατέρα, που επέστρεψε μετά από 35 χρόνια στη Βενεζουέλα και αποφάσισε να πάει το παιδί του σε ένα ήσυχο ματς να δει την ομάδα του μέσα από την κερκίδα της. Και γύρισε μέσα στις τύψεις στο σπίτι μετά από έναν εφιάλτη με το παιδί να έχει σπασμένο χέρι σε νάρθηκα για ενάμιση μήνα και μώλωπες στους ώμους και το κορμί. Ο ίδιος δεν είχε ανάσες στριμωγμένος σε μια τζαμαρία, μία γυναίκα είχε πέσει στα γόνατα.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νέο Άλκη το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι. Πάνω από 20 ρουκέτες σε ευθεία βολή έσκασαν πάνω από τα κεφάλια και ευτυχώς όχι σε κάποιο κεφάλι με μοιραίες συνέπειες και αντί να ακούσουν μια συγνώμη, τους εξευτέλισαν και προσπάθησαν στα μουλωχτά σε ένα στενό να τους μαυρίσουν στο ξύλο.

Η ΠΑΕ Άρης οφείλει στους ανθρώπους αυτούς να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους. Να τους στηρίξει με κάθε τρόπο μέχρι να δικαιωθούν. Μέχρι να τιμωρηθεί και ο τελευταίος που σήκωσε χέρι.

Υ.Γ. Την ίδια σχεδόν στιγμή, στο Παλέ, στο μπασκετικό ματς του Άρη με τον Απόλλωνα Πάτρας, ο πρόεδρος του Άρη Λευτέρης Αρβανίτης καμάρωνε για τα σχεδόν χίλια πιτσιρίκια στις κερκίδες. Τι θα πούμε άραγε σ’ αυτά τα παιδιά;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News