Άρης: Ο Πάρντιου έφτιαξε τελικά ομάδα και είναι έτοιμος να κάνει και μεταγραφές

Eurokinissi

Από τις αποδοκιμασίες στο ματς με τον ΟΦΗ μέχρι την αποθέωση με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πάρντιου έδειξε πως αν έχεις πλάνο, πρόγραμμα και καντάρια εμπειρίας στην πλάτη, αργά ή γρήγορα το αποτέλεσμα θα βγει στο γήπεδο

Όταν είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τον Άρη, ο Άλαν Πάρντιου το είχε κάνει σαφές. Γύρισε στους πάγκους για να τραφεί με ενθουσιασμό και επιτυχίες, για να νιώσει ξανά αυτά τα συναισθήματα όταν είσαι όρθιος μπροστά από τους πάγκους, αλλά και για να αρπάξει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα εξαιρετικό ρόστερ στο σωστό δρόμο.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, με αρκετά εμπόδια, ο Άγγλος τεχνικός κατάφερε να βρει όχι με τον εύκολο τρόπο, τον δρόμο για να βάλει τον Άρη ξανά στις ράγες. Και η επανεκκίνηση του Άρη έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Πάρντιου.

Ο «τζογαδόρος» και τα πολλά γκολ

Στο πρώτο μας ραντεβού, στα αποδυτήρια του Άρη στο προπονητικό κέντρο μας είχε πει ότι του αρέσει οι ομάδες του να πιέζουν μπροστά και να πετυχαίνουν γκολ. Αυτός ήταν ο λόγος που άλλοι συνάδελφοί του στην Αγγλία τον είχαν βαφτίσει τζογαδόρο. «Εννοείται πως θα πάρω σαν σκορ μια νίκη με 1-0, αλλά δεν μου αρέσει», είχε πει τότε.

Οι δύο διαδοχικές νίκες του Άρη με 5-0 επί της Λαμίας και 0-4 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, αποτυπώνουν εύγλωττα τη σκέψη του Πάρντιου και τη φιλοσοφία του. Και η αλλαγή του Καμάτσο με τον Οντουμπάτζιο, που αποτέλεσε και το κλειδί της νίκης στους Ζωσιμάδες, ένα προπονητικό τρικ για να μπερδέψει τον αντίπαλο προπονητή, δείχνει σε μεγάλο βαθμό και την ανησυχία του στον πάγκο.

Ο Άρης που αρχικά δεχόταν εύκολα γκολ και στη συνέχεια δεν μπορούσε να σκοράρει, μετράει πλέον τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και έφτασε να διαθέτει την τέταρτη καλύτερη επίθεση, σκοράροντας περισσότερα γκολ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

Η ευκαιρία του Πάρντιου να λάμψει και στις μεταγραφές

Επί της ουσίας ο Άρης έχει μπει ξανά δυνατά στο κόλπο, είναι μια ανάσα από την τριάδα και σταθερά μακριά από τις ομάδες που έχουν στόχο τη συμμετοχή στην πρώτη εξάδα και έχει την προοπτική να πετύχει κάτι καλό φέτος, αλλά να βάλει και τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ο Πάρντιου έχει αξιολογήσει πλέον το ρόστερ, ξέρει τι μπορεί να πάρει από κάθε παίκτη του και έχει τη χρυσή ευκαιρία να λειτουργήσει και σαν μάνατζερ, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην Αγγλία. Αν βρει ακριβώς τα κομμάτια που του λείπουν από το παζλ, τότε θα καταφέρει να ισχυροποιήσει στον μέγιστο βαθμό τον Άρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News