Άρης: Μια μουτζούρα κι ένα θαύμα στο 2022 κι ένα έτος αποδείξεων στο 2023

Sportday.gr

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης δεν θέλει να θυμάται το μαύρο 2022, τη χειρότερη χρονιά για την οικογένεια του Άρη εξαιτίας της άγριας δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και γράφει για το 2023, έτος στο οποίο ο κιτρινόμαυρος οργανισμός οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Να φύγει και να μην ξανάρθει! Κανείς στην οικογένεια του Άρη δεν θέλει να θυμάται τόσο μαύρη χρονιά. Όσα κι αν πέτυχε ο Άρης μέσα στο 2022, όλα σβήστηκαν και σκεπάστηκαν από την θλίψη, το πένθος και την οδύνη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου.

Αυτός ο άφατος πόνος, αυτή η τεράστια στενοχώρια σκέπασε σαν πέπλο το Κλεάνθης Βικελίδης κι έσβησε τα χαμόγελα, όπως έσβησε κι η ζωή του 19χρονου Άλκη, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, έναν δρόμο πάνω από το Χαριλάου.

Μακάρι το 2023 να μην ακούσουμε ποτέ ξανά στα αυτιά μας το «μη με χτυπάτε άλλο» και σε άλλες γειτονιές και ο άδικος θάνατος του Άλκη να γίνει σύμβολο αλλαγής. Πολύ περισσότερο όμως η οικογένεια του Άρη θέλει μέσα στο 2023, και στο 2024 και στο 2025 και εσαεί να μην ξεχαστεί ο Άλκης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχή…

Το θαύμα του Βικελίδης

Αγωνιστικά ο Άρης θα θυμάται μέσα στο 2022 το θαύμα του Κλεάνθης Βικελίδης και την ιστορική ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Άρης που έχανε 2-0 ως το 78′ από τα γκολ του Λιβάι Γκαρσία, θα έμενε εκτός Ευρώπης και θα ακολουθούσε μια σειρά από απρόβλεπτες εξελίξεις. Αλλά η τρέλα του Λουίς Πάλμα, το πάθος του κόσμου, η μαγεία της βραδιάς, τα γκολ των Μαντσίνι στο 86′ και του Ματέο Γκαρσία στο 93′ άλλαξαν τα πάντα και ο Άρης υπέγραψε μία από τις πλέον επικές νίκες.

Το καλοκαίρι ακολούθησε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, μια αλλαγή φιλοσοφίας σε γαλλοαφρικανούς ποδοσφαιριστές, αλλά ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ προσγείωσε ανώμαλα τον Άρη και διέλυσε τις υψηλές προσδοκίες των φίλων του Άρη και του Θόδωρου Καρυπίδη, που είχε μιλήσει για το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του Άρη.

Μια χρονιά απαντήσεων και πειστηρίων

Η αντικαστάση του Μπούργος ήταν μονόδρομος και η παρουσία του Άλαν Πάρντιου με τις πολλές παραστάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Το 2023 που έρχεται θα είναι μια χρονιά αποδείξεων.  Μια χρονιά απαντήσεων. Μια χρονιά εξετάσεων. Ο Άρης έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία αλλά έρχεται με φόρα για να πλησιάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ το Κύπελλο, μετά την κλήρωση με πιθανούς αντιπάλους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αποτελεί επικίνδυνη αποστολή που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Άρη.

Μπορεί ο Άρης να κάνει την υπέρβαση; Μπορούν οι ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους; Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου θα φανεί. Όπως και να ‘χει, ο Άρης μπορεί να συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων και να χτίσει πάνω στο ποιοτικό ρόστερ, με νέο ηγέτη τον Λουίς Πάλμα και τους Γκρέι, Νταρίντα, Ετέμπο, Μπράμπετς να ακολουθούν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News