Άρης: Οι αδύναμοι κρίκοι, οι ευθύνες του Πάρντιου και η διαιτησία που τα έκανε σαλάτα… Ουγγαρέζα!

Eurokinissi

Ο Άρης ηττήθηκε στην Τούμπα καθώς βασικοί παίκτες του δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ντέρμπι, ο Πάρντιου κλείδωσε την ομάδα του πάνω στον ΠΑΟΚ και δεν τον άφησε να παίξει όπως μπορεί και οι Ούγγροι διαιτητές τα έκαναν σαλάτα!

Πριν από τη σέντρα στο γήπεδο της Τούμπας ο Άρης φαινόταν σε εξαιρετική κατάσταση, παρά την σημαντική απώλεια του Λουίς Πάλμα, αλλά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου οι παίκτες του τα έκαναν όλα λάθος.

Βασικά ατού της ομάδας χρεώθηκαν με κακή εμφάνιση και παρέσυραν μαζί τους κι άλλους παίκτες. Ο Ματέο Γκαρσία, ο πιο πολύτιμος των τελευταίων αγωνιστικών ήταν σκιά του εαυτού του κι έκανε πολλά λάθη. Ο Πίρσμαν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στα αμυντικά του καθήκοντα και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. ‘Όσο για τον Ιτούρμπε, δεν μπήκε ποτέ στα παπούτσια του Λουίς Πάλμα, δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει το κενό του κι άφησε τον κόσμο του Άρη να αναρωτιέται πόσο διαφορετική θα ήταν η ομάδα του με τον επιθετικό από την Ονδούρα.

Τι έκανε και τι δεν έκανε ο Πάρντιου

Μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Άλαν Πάρντιου, όχι επειδή δεν διάβασε σωστά τον ΠΑΟΚ, αλλά μάλλον επειδή προσάρμοσε την ομάδα του περισσότερο απ’ όσο έπρεπε πάνω στο στυλ του αντιπάλου της, μην αφήνοντας την να παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Ο Άρης, μια ομάδα με εξαιρετική μεσοεπιθετική ανάπτυξη, στριμώχτηκε (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο)  στην προσπάθειά του να κρατήσει σφιχτά τις γραμμές, να περιορίσει τον Κωνσταντέλια και βρέθηκε να κυνηγάει πίσω από την μπάλα και να διώχνει όπως όπως τρομοκρατημένος.

Ο Γκρέι δεν πήρε ούτε μια μπαλιά στην επίθεση, ο Μαντσίνι κατάφερε να βγει δυο τρεις φορές στο transition και ο Μάνου Γκαρθία, που θα μπορούσε  να κάνει τη διαφορά κρατώντας περισσότερο την μπάλα και βγάζοντας τις πάσες του, έλαμψε διά της απουσίας του, καθώς όταν μπήκε, το παιχνίδι φαινόταν να έχει πάρει τον δρόμο του.

«Και μια ουγγαρέζα παρακαλώ!»

Στην κακή βραδιά των παικτών του Άρη και τα πολλά λάθη, δεν μπορεί να μείνει έξω από την εξίσωση και η διαιτητική ομάδα από την Ουγγαρία. Ο Άρης φωνάζει όπως είναι λογικό για την απόφαση του Μπόγκναρ και του VAR να μετρήσουν το γκολ του Ίνγκασον παρά το εξώφθαλμο φάουλ πάνω στον Πίρσμαν, αλλά και για πολλές μικρές αποφάσεις, φάουλ, κόρνερ, συστατικά που βοήθησαν να γίνει μια διαιτητική σαλάτα, μια ουγγαρέζα επί τω προκειμένω.

Τι μένει από το ντέρμπι; Μία ακόμη απογοήτευση σε μεγάλα ματς, καθώς ο Άρης δεν βρήκε γκολ σε δεύτερο φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπως και με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και μια ανάγκη να βρει διάρκεια και σταθερότητα και να σταματήσει τα σκαμπανεβάσματα.

Ψυχραιμία και ανασυγκρότηση

Ασφαλώς ο Άρης θα αλλάξει εικόνα με την επιστροφή του Λουίς Πάλμα, την προσαρμογή του Νταρίντα που άφησε υποσχέσεις αλλά το ντεμπούτο του συνέπεσε με μια κακή εμφάνιση της ομαδας και την προσθήκη τις επόμενες μέρες του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Χρειάζεται όμως ακόμα ανασυγκρότηση με ηρεμία, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, καθώς ακολουθεί ένα σερί αγώνων χωρίς ανάσα και με πολλά ντέρμπι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News