Άρης: Διάρκεια και σταθερότητα το ζητούμενο – Όχι άλλα σκαμπανεβάσματα

Eurokinissi

Ο Άρης μετράει μόνο κέρδη από την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και καθώς περιμένει την προσθήκη του Καμαρά έχει ανάγκη από διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή του. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Όπως στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, ο Άρης ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Μπήκε δυνατά στο γήπεδο, είχε υπομονή, έψαξε το γκολ μυαλωμένα και όταν σκόραρε όλα έγιναν πιο εύκολα.

Το πρόβλημα είναι πως ενδιάμεσα όταν πήγε στη Λιβαδειά και στην Τούμπα άλλαξε την αγωνιστική του εικόνα και μέτρησε σημαντικές βαθμολογικές απώλειες.

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Άλαν Πάρντιου οφείλει να καταλήξει σε έναν σταθερό κορμό και σε μια φιλοσοφία. Να βρει το ιδανικό σχήμα, να αφήσει τους παίκτες του να δημιουργήσουν, να τους εμπνεύσει επιθετικά, να τους καθοδηγήσει.

Τα δύο κέρδη στον άξονα

Σε σχέση με το ματς της Τούμπας, ο Μάνου Γκαρθία επέστρεψε στην ενδεκάδα σε ελεύθερο ρόλο και λειτούργησε εξαιρετικά έχοντας πίσω του και δίπλα του τον Νταρίντα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έκαναν τη διαφορά. Ο Ισπανός ένιωθε απελευθερωμένος και το γκολ που έψαχνε θα τον βοηθήσει να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος σε ψυχολογία στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Νταρίντα πάτησε όλο το γήπεδο, ήταν ουσιαστικός και ακριβής στις μεταβιβάσεις του, έδωσε την εξαιρετική ασίστ στο γκολ του Φαμπιάνο, μάρκαρε και έκοψε επιθέσεις, ένιωθες πως ήταν παντού στο γήπεδο.

Πολύ καλός ήταν και ο Μαζικού, που ξεκίνησε στη θέση του Πίρσμαν και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του, αν και δεν είχε τα ανεβάσματα του του Οντουμπάτζιο.

Με Καμαρά ακόμα καλύτερος

Ο Άρης περιμένει να προσθέσει στη μηχανή του και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, που ξέρει την ομάδα, δεν θα χρειαστεί προσαρμογή και μπορεί να δώσει χαρακτηριστικά που λείπουν ως τώρα από την επιθετική γραμμή.

Ο Μαυριτανός είναι ένας ποιοτικός επιθετικός, είναι έμπειρος, ξέρει καλά τι μπορεί να δώσει στον Άρη κι έχει κίνητρο να αποδείξει πράγματα κλείνοντας την παρένθεση του Ολυμπιακού. Ο Πάρντιου πρέπει να βρει τον ρόλο του, να τον ταιριάξει στην ενδεκάδα και να πάρει το καλύτερο. Ο Άρης έχει πατήσει στην πέμπτη θέση κι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αρκεί να αφήσει στην άκρη τα σκαμπανεβάσματα, που τον κρατούν διαρκώς πίσω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News