Άρης: Ωρα να μετρηθεί στην τριλογία με τον Ολυμπιακό

Eurokinissi

Ο Άρης δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα, τώρα όμως είναι η ευκαιρία στα τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την ΑΕΚ στην Αθήνα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να δείξει πού μπορεί να φτάσει φέτος.

Έχει τύχη το φετινό πρότζεκτ του Άρη, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, δεν έπεισε και τώρα βρίσκει και πάλι τις ισορροπίες του, να πετύχει κάτι καλό στη φετινή σεζόν; Μπορεί να κερδίσει ένα δύσκολο στοίχημα ο κιτρινόμαυρος οργανισμός; Ή θα πρέπει νωρίς να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς;

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο η τριλογία των αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό, πρώτα για το πρωτάθλημα και μετά για το κύπελλο σε διπλούς αγώνες, αλλά και το ματς με την ΑΕΚ στην Αθήνα, θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τι μπορεί να πετύχει ο Άρης στη φετινή σεζόν.

Πολλά βέβαια θα κρίνουν τα δύο διαδοχικά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει.
Πρέπει να παλέψει και τα δύο επόμενα ματς.

Στο πρωτάθλημα χρειάζεται βαθμούς σεκάθε γήπεδο για να μην χάσει την επαφή με την τριάδα. Με τα δεδομένα της Λίγκας, ο Άρης είναι τεράστιο φαβορί για να εξασφαλίσει για μία ακόμη σεζόν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αυτό είναι το αυτονόητο. Θέλει παραπάνω πράγματα στα πλέι οφ.

Στο Κύπελλο ξέρει καλά από τις κληρώσεις ότι πρέπει να ανέβει ένα βουνό. Πρέπει να αποκλείσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να φτάσει μέχρι τον τελικό, για να ελπίζει σε μια κατάκτηση.

Το διακύβευμα θα κριθεί στις μάχες μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες μέρες ο Άρης ξαναβρήκε τις ισορροπίες του, γέμισε το ρόστερ (με εξαίρεση το κέντρο της άμυνας)  με δύο πολύ ποιοτικές προσθήκες, τους Βλάντι Νταρίντα και Αμπουμπακάρ Καμαρά, άνοιξε και το rotation με τους Νταμπό και Καμάτσο. Αρκεί να μην συνεχίσει τα σκαμπανεβάσματα σαν αυτό της Τούμπας.

Κόντρα στην ποιότητα του Ολυμπιακού, ο Πάρντιου έχει πλέον επιλογές από τον πάγκο του για να παρατάξει μια ομάδα με απαιτήσεις, που θα μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο και να του βάλει δύσκολα. Σ’ αυτά τα παιχνίδια ο Άρης θα μετρηθεί. Θα τα καταφέρει; Θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες;

Ο Άρης οφείλει να ρισκάρει και να διεκδικήσει το καλύτερο. Θέλει θάρρος και πάθος. Αν βγει νικητής θα μετρήσει μόνο κέρδη. Αν χάσει γνωρίζοντας ότι τα έδωσε όλα θα είναι καλά με τον εαυτό του και θα εντοπίσει τα σημεία που θέλει βελτίωση.

Αυτό όμως που χρειάζεται κυρίως ο Άρης είναι να ταίσει την ανάγκη του για ανταγωνισμό…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News