Eurokinissi

O Μάνου Γκαρθία έδωσε πειστικές απαντήσεις με τρία ονειρεμένα γκολ κόντρα στον Βόλο, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος στην πλάτη και να παίξει ηγετικό ρόλο, πριν απ’ το ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Μάνου Γκαρθία του πρώτου γύρου που έψαχνε τα πατήματα του, που προπαθούσε να βρει τον εαυτό του, που ήθελε να προσαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βουτηγμένος στο άγχος να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Άρη, δεν μένει πια εδώ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, μετά το πρώτο γκολ στο Κλεάνθης Βικελίδης ξέσπασε με τρία γκολ στην άμυνα του Βόλου δίνοντας απαντήσεις σε όλες τις κατευθύνσεις. Κυρίως όμως έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει μια σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Άρη, που άνοιξε τα ταμεία του το καλοκαίρι για να φέρει τον Ισπανό στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα έδειξε ότι μπορεί να “καθαρίσει” παιχνίδια με ομάδες που κλείνονται μαζικά στην άμυνα, ειδικά μέσα στο γήπεδο του Άρη, φώναξε όμως ότι θέλει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς μόνο έτσι θα βρει ρυθμό.

Τι θα κάνει ο Πάρντιου;

Αυτό φυσικά είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τον Άλαν Πάρντιου. Ο προπονητής του Άρη θεωρεί ότι ο Μάνου δεν βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι με αποτέλεσμα να τον αφήνει εκτός ενδεκάδας ειδικά στα μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου προτιμάει μια σφιχτή μεσαία γραμμή με δύο δυνατούς χαφ που τρέχουν πολύ στον άξονα.

Είναι όμως προφανές ότι μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια θα μπορέσει κι ο Μάνου Γκαρθία να βρει αυτοπεποίθηση και να παίξει ακόμα καλύτερα. Ο προπονητής του Άρη αποκάλυψε πάντως στη συνέντευξη Τύπου, ότι ο Ισπανός θα είναι στη βασική ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Και τώρα το ματς της χρονιάς

Ο Άρης που βλέπει τον έναν τραυματισμό μετά τον άλλο να προστίθενται στην κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, καλείται την Τετάρτη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου, σε ένα ματς που κρίνει το βασικό στόχο που μπορεί να προσφέρει διάκριση στον Άρη.

Τα προβλήματα είναι πολλά, οι επιλογές για τον Πάρντιου μοιρασμένες, ωστόσο η νίκη επί του Βόλου και η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου θα δώσουν ψυχολογία και ηθικό στους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News