Άρης: Πρώτα το ντέρμπι και μετά μια απόφαση

Eurokinissi

Ο Άρης «καίγεται» για να επιστρέψει στις νίκες σε ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για να μην απομακρυνθεί από το στόχο του, μέχρι το τέλος της σεζόν όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης πρέπει να σχεδιάσει πως θα κινηθεί για την επόμενη σεζόν για να αποφεχθούν τα φετινά λάθη

Δεν απομένουν πολλές στροφές μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και αυτό που προέχει για τον Άρη λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι να γυρίσει στις νίκες. Πρώτα να εξασφαλιστεί η θέση στην εξάδα για τα πλέι οφ και αμέσως μετά να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για πέμπτη διαδοχική χρονιά.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό. Όλος ο οργανισμός του Άρη έχει ανάγκη μια καλή εμφάνιση και μια νίκη κι ας έρχεται σε δύσκολες συνθήκες λόγω του διαζυγίου με τον Πάρντιου. Ο κόσμος θέλει μια μεγάλη νίκη. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ψάχνει μια επικράτηση σε ντέρμπι. Είναι το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι πριν τα πλέι οφ και ο Άρης έχει νικήσει μόνο σε ένα ματς, αυτό με τον Ολυμπιακό στο ντεμπούτο του Πάρντιου.

Το Κλεάνθης Βικελίδης είναι το μεγάλο φετινό όπλο του Άρη, καθώς σε 10 ματς, μόνο η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το διπλό. Δεν φτάνει όμως μόνο ο κόσμος. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Άρη, που θα αγωνιστούν πλέον υπό τις οδηγίες του Τερζή να βγάλουν αντίδραση, νεύρο, θυμό και να παίξουν σύμφωνα με τα στάνταρ τους. Το βράδυ της Κυριακής θα ξέρουμε αν έχει αρχίσει η επανεκκίνηση…

Υπάρχει και η επόμενη μέρα – Πλάνο με τεχνικό διευθυντή

Με όσα έχουν γίνει στη φετινή σεζόν (κακές επιλογές, διαιτησία, τραυματισμοί, δυστοκία), έχει τεράστια σημασία η απόφαση που θα πάρει ο Θόδωρος Καρυπίδης για το μοντέλο που θα ακολουθήσει στην επόμενη σεζόν.

Και επειδή ο Άρης έχει χρόνο μπροστά του, έχοντας απομείνει μόλις με έναν στόχο που φαίνεται πως εύκολα ή δύσκολα θα επιτευχθεί, πρέπει να ζυγίσει όλα τα δεδομένα, να ψάξει και να εντοπίσει τι πήγε λάθος και να επιλέξει τι μοντέλο θα ακολουθήσει στη νέα σεζόν.

Πως θα γίνει ο σχεδιασμός, με ποια λογική, από ποιους. Θα στηριχθεί ο Θόδωρος Καρυπίδης και σε άλλους συνεργάτες; Η λογική λέει πως πρέπει να κλείσει τεχνικό διευθυντή. Θα αναζητήσει προπονητή από τώρα ή θα στηριχθεί στον Τερζή; Και αν ναι τι προπονητή θέλει; Θα διατηρήσει έναν βασικό κορμό; Τι μεταγραφές θα κάνει; Με ποια φιλοσοφία; Θα αποκτηθούν κι άλλοι Έλληνες;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις. Και ο Θόδωρος Καρυπίδης ξέρει καλά ότι στην επόμενη σεζόν που τα ευρωπαίκά εισιτήρια θα είναι τέσσερα, τα περιθώρια για λανθασμένες αποφάσεις θα είναι σαφώς μικρότερα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News