Άρης: Kαλύτερα με Ρουπ και Νταρίντα κι ας είναι τριαντάρηδες!

Eurokinissi

Ο Άρης βρήκε ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου με δύο ποιοτικούς χαφ, τους Ρουπ και Νταρίντα, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο κι αν δεν είχε την πίεση και το άγχος να κρατήσει το σκορ, θα μπορούσε να είχε πάει το σκορ σε… άλλη πίστα. Σχολιάζει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Σε μια κομβική στιγμή, την ώρα που η μπάλα «έκαιγε» και ο Άρης χρειαζόταν νίκη με κάθε τρόπο για να μην εκτροχιαστεί και να παραμείνει ζωντανός στον στόχο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όχι μόνο κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά και να ξαναβρει τη διάθεση για απλό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη του Άρη είχαν οι δύο πυλώνες της μεσαίας γραμμής μπροστά από τον Ετέμπο, οι κεντροευρωπαίοι Νταρίντα και Ρουπ, που με την ποιότητά τους, την απλότητα τους και την εμπειρία τους, έβαλαν την υπογραφή τους στο Γεντί Κουλέ.

Η εμφάνιση των Ρουπ και Νταρίντα, που κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, αλλά ουσιαστικά κλείδωσαν και τη νίκη με τα δύο γκολ που πέτυχαν μέχρι το 30′, δείχνει τον δρόμο για τον Άρη, που οφείλει να χτίσει σε στέρεες βάσεις, πάνω σε παίκτες που μαθαίνουν από παιδιά τα βασικά του ποδοσφαίρου κι έχουν τις παραστάσεις για να κάνουν τη διαφορά στη Super League.

Είναι προτιμότερο να επιλέγεις παίκτες που έχουν παίξει στη Γερμανία, στην Τσεχία, στην Αγγλία κι ας είναι τριαντάρηδες, από το να αναζητάς διαμάντια σε ποδοσφαιριστές αμφιβόλου ποιότητας, ή παίκτες χωρίς κίνητρο. Κι αυτό λέει πολλά.

Αν ο Τερζής ήταν… Τερζάουσκας

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και το εξαιρετικό στήσιμο από τον Τόλη Τερζή. Στο πρώτο του ματς έχασε από τον Παναθηναϊκό ένα ματς για το οποίο δούλεψε πολύ και θα μπορούσε να το πάρει. Στο δεύτερο και παίζοντας κάτω από τεράστια πίεση, ο Άρης παρουσιάστηκε διαβασμένος χτύπησε στο αδύνατο σημείο του ΟΦΗ, την άμυνα του, τρομοκρατώντας τους αντίπαλους του κι αν δεν υπήρχε ο Μανδάς, το σκορ θα είχε ξεφύγει.

Βέβαια αν ο Τερζής ήταν ξένος προπονητής, σήμερα θα μιλούσαμε για το κόλπο γκρόσο, για το μπλόκο του Γεντί Κουλέ και άλλα γνωστά. Ωστόσο ο Τερζής δείχνει να κάνει αθόρυβα τη δουλειά του, χωρίς να φοβάται να αψηφήσει τα βαριά ονόματα και προσπαθώντας να αρπάξει με κάθε τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε. Φυσικά και ο Τόλης Τερζής θα μετρηθεί με τη σειρά του στα δύσκολα, καθώς θα ακολουθήσουν πολλά και μεγάλα ντέρμπι. Αλλά προς το παρόν στέλνει μηνύματα ότι το έχει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News