Άρης: Όχι άλλο κρύο-ζέστη, να τελειώνει νωρίς με το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Eurokinissi

Τα πλέι οφ πλησιάζουν και ο Άρης που ήθελε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την Ευρώπη για να μην υποθηκεύσει και τη νέα σεζόν.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που στη Λαμία για ένα ημίχρονο ήταν άφαντοι; Το λιγότερο να βγάλουν αντίδραση, να νικήσουν την Κυριακή τον ΠΑΣ Γιάννινα και να προσπεράσουν πιθανότατα τον Βόλο πριν από τα πλέι οφ.

Ο κόσμος ψάχνει μια σπίθα

Μόνο που αυτό το κρύο-ζέστη, το δύο βήματα μπροστά κι ένα πίσω έχει κουράσει αφάνταστα κι έχει απογοητεύσει τον κόσμο του Άρη, που είχε μεγαλύτερες προσδοκίες. Και που έχει ανάγκη από σημαντικές νίκες στα ντέρμπι στα πλέι οφ για να ανάψει ξανά τη σπίθα. Να τονωθεί το ηθικό του, να πάρει μια χαρά, να αποκτήσει ξανά ελπίδα.

Ο Άρης ήθελε στην αρχή της σεζόν να έχει βασικό ρόλο σ’ αυτά τα πλέι οφ, ωστόσο κινδυνεύει να παίξει απλά ρόλο ρυθμιστή για τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια κι αυτό που τον καίει είναι να εξασφαλίσει το δικό του εισιτήριο, την πέμπτη θέση για να μην πάθει ζημιά ενόψει της νέας περιόδου.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Τερζή είναι να ξεκινήσουν με νίκη κόντρα στον ΠΑΣ και στη συνέχεια να βρουν διάρκεια και σταθερότητα έστω και τώρα, να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στις κληρώσεις του Conference League.

Γιατί χρειάζεται την Ευρώπη

Διαφορετικά ο Άρης θα κυνηγάει όλο το καλοκαίρι την ουρά του, θα χάσει ένα βασικό κίνητρο, που μπορεί να αποτελέσει και κριτήριο για να έρθουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές και παράλληλα δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει σημαντικά έσοδα, που τόσο χρειάζονται σε κάθε διοίκηση.

Για πολλές ομάδες, ο στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους μια ευρωπαϊκής διοργάνωσης που μπορούν να προσφέρουν έσοδα ικανά να στηρίξουν το ετήσιο μπάτζετ. Και ο Άρης που έχει αφήσει πολύ πίσω του τιος τελευταίες ευρωπαϊκές επιτυχίες, δεν θα έχει δικαιολογία να κλείσει μια τόσο σημαντική πόρτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News