Άρης: Τα πλέι οφ δεν είναι τα δύο ματς με τον Βόλο

Eurokinissi

Τα πλέι οφ δεν άρχισαν καλά για τον Άρη, που έχασε στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ και έχοντας να αντιμετωπίσει στη σειρά Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, πρέπει να βρει κίνητρο και αντίδραση για να μην γίνει σάκος του μποξ

Εκ των προτέρων, με τόσο μεγάλη διαφορά από την πρώτη τετράδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και τα καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια, ο ρόλος του Άρη είναι άχαρος στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

Η προσπάθεια του Άρη περιορίζεται σε έναν και μόνο στόχο. Να μείνει πάνω από τον Βόλο στη βαθμολογία και να διασφαλίσει την παρουσία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας περιόδου, μία παρουσία που του δίνει το δικαίωμα να κυνηγήσει έσοδα, διάκριση, να φέρει πιο εύκολα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και να ικανοποιήσει τον κόσμο.

Ωστόσο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να έχουν τεράστιο κίνητρο,  μπορεί να οδηγήσουν τον Άρη σε μία απίστευτη ταλαιπωρία, που θα τον φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, με εσωτερική γκρίνια και απογοήτευση.

Ο μόνος δρόμος για να αποφύγει την ταλαιπωρία

Ο Άρης πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Δεν πρέπει να κοιτάξει πίσω, ούτε να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα. Οφείλει στα επόμενα εννιά παιχνίδια να παίξει σαν Άρης, να διεκδικήσει νίκες, να δείξει ότι είναι δυνατός και να μην στοχεύσει μόνο στα δύο ματς με τον Βόλο, γιατί τότε θα κινδυνεύσει και για χειρότερα πράγματα.

Ο οργανισμός του Άρη πρέπει να αντιδράσει, πρέπει να «ξυπνήσει» όσους δεν το έχουν καταλάβει, τα αποδυτήρια πρέπει να ζωντανέψουν και ο Άρης να βγει στο γήπεδο για να παίξει για τη φανέλα του και για τον κόσμο του.

Αν μείνει στο τι θα μπορούσε να κάνει, αν γυρίσει πίσω να ψάξει τι πήγε λάθος τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν αποπροσανατολιστεί, αν απογοητευτεί από το αρνητικό ξεκίνημα, τότε μπορεί να κινδυνεύσει να ζήσει μια ταλαιπωρία που δεν θα έχει προηγούμενο.

Και σ’αυτό έχει ευθύνη όλη η ομάδα, για να το αποφύγει. Ο προπονητής, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση. Πρέπει να σταθούν όρθιοι και να αντιμετωπίσουν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί. Πρέπει να στείλουν το μήνυμα μόνοι τους για να κρατήσουν και τον κόσμο ζεστό.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνει μια νέα προσπάθεια και πρέπει να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο σήμερα και το αύριο. Όσα και να αλλάξουν στο αγωνιστικό τμήμα, όσοι παίκτες κι αν έρθουν, όποιος κι αν είναι ο νέος προπονητής, το dna δεν πρέπει να αλλάξει. Γι ‘ αυτό και η παρουσία του Άρη στα πλέι οφ θα κρίνει πολλά και για την επόμενη μέρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News